Activități cu cei mici în Parohia Sfântul Dimitrie din Comuna Coșereni, Sat Pătrimea, jud. Ialomița

În cadrul Parohiei Sfântul Dimitrie din Comuna Coșereni, Sat Pătrimea, jud. Ialomița, 150 de copii sunt beneficiari ai proiectelor Hristos împărtășit copiilor și Tradiții reînnoite în suflet de copil, proiecte pe care parohia Sfântul Dimitrie din Satul Pătrimea le desfășoară din anul 2010 în colaborare cu Fundația Word Vision România, după cum ne-a precizat părintele paroh Ivan Florin.

Copiii înscriși în proiecte au vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani și desfășoare diferite activități, precum cele religios-morale, dar și activități educative: 60 de băieți bat toaca, iar 100 de copii pictează pe sticlă, pe lemn și chiar creează versuri. Activitățile se desfășoară de două ori pe săptămână în incinta Bisericii.

De asemenea, la inițiativa preotului paroh studenții voluntari din anii terminali de la Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București, țin săptămânal seminarii educativ sanitare în incinta bisericii pentru cei 150 de copii. Un astfel de seminar a avut loc și ieri, 15 mai 2011, iar copiii prezenți au fost plăcut impresionați de informațiile prezentate de către studenții de la Medicină, mărturisind că doresc susținerea seminariilor în continuare.

Scopul acestor întâlniri este informarea copiilor cu privire la o viață sănătoasă, prevenirea îmbolnăvirilor sau a comportamentelor periculoase. Pe parcursul acestor întâlniri sunt explicate schimbările prin care trece organismul lor, care sunt principiile unei vieți sănătoase și primesc sfaturi pentru îngrijirea corpului, după cum ne-a menționat Oana Nastasiu, răspunzătorul de proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente