Activități catehetice la Parohia Toți Sfinții din Râmnicu Vâlcea

Parohia ‘Toți Sfinții’ din Râmnicu Vâlcea găzduiește săptămânal ore de catehizare pentru tineri și adulți. Activitățile catehetice au la bază o frumoasă legătură dintre credincioși și preotul slujitor.

Peste 20 de tineri au participat la sfârșitul săptămânii trecute la obișnuita oră de catehizare, majoritatea participanților fiind elevi de la Grupul Școlar ‘Căpitan Pleșoianu’ din Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Mihaela Badea. În cadrul întâlnirii cu tema ‘Urcuș spre Înviere – Iisus Hristos, Domn al dragostei și al păcii’ au fost discutate mai multe aspecte legate de Taina Sfântului Maslu, subiect generic pentru anul 2012. Subiectul de încadrează în proiectul catehetic ‘Puterea cuvintelor’.

Lecția de catehizare a constituit un bun prilej de îmbogățire a cunoștințelor religioase, tema abordată făcând referire la omagierea Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. În acest context a fost scoasă în evidență legătura dintre credință și fapte bune, după cuvântul Sfântului Apostol Iacob: ‘Credința fără fapte, moartă este’ (Iacob 2, 17).

‘Auzim adesea în jurul nostru vorbindu-se despre filantropie, un concept cu rădăcini vechi în istoria creștinismului, dar la fel de actual și, mai ales, necesar în zilele noastre. Poate că nu avem timp, fiecare dintre noi, să ne dovedim, în fiecare zi, dragostea, sprijinul și solidaritatea față de cei din jurul nostru, însă cu siguranță putem răspunde din când în când chemării Bisericii, care, prin structurile sale specializate, este mereu alături de cei aflați în nevoie. Lecțiile noastre catehetice au menirea de a trezi aceste simțăminte atât în rândul tinerilor, cât și în conștiința persoanelor adulte. Întâlnirea de astăzi a avut ca subiect de discuție Taina Sfântului Maslu. Participanții au meditat asupra principalelor aspecte din viața Bisericii care au legătură cu această Sfântă Taină’, a subliniat preotul Constantin Cîrstea, parohul Bisericii ‘Toți Sfinții’, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Activitățile catehetice la Parohia râmniceană ‘Toți Sfinții’ au la bază o frumoasă legătură dintre credincioși și preotul slujitor. În baza acestei bune colaborări au fost stabilite ore fixe, în fiecare săptămână, pentru desfășurarea lecțiilor de catehizare.

Comentarii Facebook


Știri recente