Activități catehetice la Catedrala din Zalău

În primul semestru al anului școlar 2011-2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, în cadrul proiectului ‘Hristos Împărtășit copiilor’ derulat la Catedrala episcopală ‘Înălțarea Domnului’, 120 de elevi provenind din mai multe școli din oraș, sub îndrumarea pr. consilier cultural Gabriel Gârdan și a profesorilor de religie Ioan Ciocmărean, Marinela Roșu, Manuela Jurcan, Raluca Ghiurcuț, Dana Rus și Anca Inceu, au desfășurat numeroase activități practice care îi apropie și mai mult de Dumnezeu.

Copiii au confecționat machete de biserici, cruciulițe din ață, acțiune la care elevii care au participat în tabăra de la Durău organizată în cadrul proiectului ‘Alege școala!’ au împărtășit celorlalți copii abilitățile dobândite la atelierele din tabără, tablouri cu teme religioase etc. Copiii au strâns haine, jucării, alimente, bani, pe care le-au oferit apoi copiilor de la Centrul de Servicii Comunitare Cehu-Silvaniei precum și copiilor din grupul de cateheză cu o situație financiară mai delicată. În urma strădaniei lor, Sfântul Nicolae le-a oferit daruri.

În cadrul proiectului ‘Slobozi-ne gazdă-n tindă’, grupul de cateheză a prezentat o serbare pentru credincioșii Parohiei ‘Sfânta Vinere’ din Zalău. În cadrul serbării, realizate cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj, s-au prezentat poezii și colinde, scenetele ‘Irozii’ și ‘Șezătoarea din Ajunul Crăciunului’, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. Colindătorii au fost răsplătiți cu daruri, iar îndrumătorii lor cu diplome oferite în numele PS Petroniu.

Comentarii Facebook


Știri recente