Activități catehetice în parohia Uncești, Protopopiatul Fălticeni

În parohia Uncești, Protopopiatul Fălticeni, sunt organizate pe toată perioada anului activități în care se implică tinerii și copiii. În vara acestui an, trei dintre micii enoriași care participă la sfintele slujbe au mers în tabără la Durău în cadrul proiectului ‘Alege școala!’, informează „Ziarul Lumina”.

Tinerii din parohia Uncești, Protopopiatul Fălticeni, sunt implicați în proiectele de catehizare de sporire duhovnicească. Anul acesta s-au parcurs lecțiile din cadrul proiectului catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ și din cadrul proiectului ‘Alege școala!’.

În timpul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, trei copii din parohie au beneficiat de o tabără de creație la Mănăstirea Durău din județul Neamț. ‘La întoarcere, micii enoriași din parohia noastră și-au exprimat bucuria pentru faptul că au participat în tabără. Mare parte a tinerilor din sat participă permanent la Sfânta Liturghie, unde sunt implicați la cântările și citirile de la strană, rostind toți, împreună, Crezul, cântând ‘Cuvine-se cu adevărat’, ‘Tatăl nostru’ și cântări tradițional-creștine la Chinonic. La evenimentele importante din viața parohiei, un inimos grup de copii, intitulat ”Balada’, coordonat de înv. Maria Tanasă, care include și fii ai satului Uncești, oferă răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie’, a spus pr. paroh Florin Grigorescu. Dragostea față de biserică a copiilor și tinerilor este răsplătită mereu atât cu lucruri religioase (cărți, iconițe, reviste), cât și financiar.

Copiii sunt recompensați și motivați atât de pr. paroh Florin Grigorescu, cât mai ales de către domnul Constantin Mandiuc, care a oferit anul acesta copiilor din Uncești un pelerinaj gratuit la mănăstirile din Bucovina. La praznicul Învierii Domnului din acest an, parohia Uncești și școala din localitate au desfășurat proiectul de parteneriat educațional-religios intitulat ‘Ziua Învierii – popoare să ne luminăm!’. În acest proiect au mai fost implicate autoritățile locale, comunitatea locală și sponsori.

‘S-au prezentat două spectacole. Primul a avut loc în biserica parohială, în a doua zi de Paști. Atunci, copiii pregătiți de înv. Gheorghiță Ghiniță au devenit vestitorii Învierii Domnului Hristos. Bucuria Învierii a fost astfel trăită la superlativ de comunitatea parohială de aici și de invitații săi. Toate aceste lucrări pastorale s-au realizat cu sprijinul poporului dreptmăritor, dar mai cu seamă prin osteneala epitropului Ioan Vatavu, a paracliserului Vizitiu Lazăr, a cantorului Costică Munteanu și a tuturor consilierilor sfintei biserici parohiale’, a adăugat pr. paroh Florin Grigorescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…