Activități catehetice dedicate Postului Mare în parohia Satu Nou – Belcești, Prot. Hârlău

În parohia ‘Sfântul Ierarh Nicolae’, Satu Nou – Belcești, Protopopiatul Hârlău, din Duminica I până în Duminica a V-a din Postul Mare a avut loc seria de cateheze cu titlul ‘Lucrând în ogorul Domnului’, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Moldova.

În cadrul acestor întâlniri, desfășurate în sala de conferințe a parohiei, s-au dezbătut diferite teme ce au vizat preocuparea duhovnicească a credincioșilor din parohie. Temele au fost alese pentru toate categoriile de vârstă. Inițiativa organizării acestor întâlniri a aparținut tânărului Andrei Florariu, student la master în anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ a Universității ‘Al. I. Cuza’ din Iași. Prezentarea temelor a fost făcută de preoți din Protopopiatul Hârlău, dar și de alți preoți din Arhiepiscopia Iașilor care se remarcă prin activitate misionară, pastorală și teologică deosebită. În Duminica Cuvioasei Maicii noastre Maria Egipteanca invitatul parohiei Satu Nou – Belcești a fost părintele Dumitru Păduraru, preot misionar de caritate la Biserica ‘Sfinții Atanasie și Chiril’ din Iași și redactor-colaborator la Radio TRINITAS.

‘Scopul acestor cateheze a fost acela de a oferi posibilitatea credincioșilor să aprofundeze viața duhovnicească prin adresarea întrebărilor care îi frământă. Bucuria noastră a fost mare când am observat că de la o duminică la alta numărul tinerilor care au participat la aceste întâlniri a crescut. De aici înțelegem că întrebările tinerilor de astăzi sunt diversificate și trebuie dezbătute sub forma acestor întâlniri în care ei se pot adresa în mod direct’, a mărturisit părintele paroh Vasile Florariu. Ca urmare a interesului arătat față de astfel de activități, în perioada următoare colaborarea cu tinerii din parohie se va intensifica. ‘Dorim să realizăm un grup stabil de voluntari care să se implice activ la viitoarele activități culturale, sociale și sportive ale parohiei’, a spus Andrei Florariu, care dirijează de mai mulți ani corul parohiei Satu Nou – Belcești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…