Activități ale studenților ascoreni, dedicate zilei de 1 iunie

Studenții Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din Suceava și Iași organizează, în aceste zile, manifestări dedicate Zilei Internaționale a Copilului. La Suceava a avut loc aseară un marș pe mai multe străzi din oraș la care au participat studenți, iar la Iași încep vineri, 1 iunie 2012, o serie de activități dedicate copilului nenăscut.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Suceava a organizat aseară ‘Marșul pentru viață’ pe traseul Sala ‘Dom Polski’ din Suceava – Hotel Bucovina – Palatul de Justiție – Stadionul Areni – Spitalul Județean Suceava – Calea Obcinilor – Bd. George Enescu – Strada Mărășești – Catedrala arhiepiscopală din Suceava – Cinema Modern – Liceul ‘Ștefan cel Mare’ – Piața Mare – Biserica ‘Sfântul Dumitru’. După cum a relatat pentru Ziarul Lumina Doroftei Dinu, președintele ASCOR – filiala Suceava, la Biserica ‘Sfântul Dumitru’ s-a citit Acatistul Bunei Vestiri și s-a aprins o cruce de lumânări, în memoria copiilor nenăscuți. ‘Am dorit prin acest marș să tragem un semnal de alarmă, astfel încât opinia publică să conștientizeze gravitatea practicării avortului în România. În fiecare zi, în Suceava se fac patru avorturi, iar în țara noastră, din 1990, s-au făcut milioane de pruncucideri. Am dorit să ne adresăm în primul rând tinerilor pentru că în rândul acestora există un risc foarte mare de a face avort’, a afirmat Dinu Doroftei.

‘1 iunie – Ziua copilului născut și nenăscut’, la Iași

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași organizează o serie de activități în cadrul programului ‘1 iunie – Ziua copilului născut și nenăscut’, în cadrul proiectului ‘Dreptul la viață’. Mâine, de la ora 18:00, în Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași, va avea loc conferința cu tema ‘Viața, rezultatul iubirii’ (invitați: pr. Valentin Ioan Istrati, redactor-șef al Portalului ‘Doxologia’ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, dr. Mircea Pușcașu, coordonator ‘Pro-Vita’ Suceava, și Elena Nastasiu, jurnalist, reprezentant al ‘Pro-Vita’ din Piatra Neamț. La ora 21:00 se va aprinde o cruce din lumânări în memoria copiilor nenăscuți în Piața Unirii din Iași. Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 13:00, va fi organizată expoziția de fotografii, stand și bannere cu opiniile trecătorilor, ‘Bucuria de a fi copil’, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. ‘Sâmbătă, 2 iunie, la ora 18:00 ne vom întâlni la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr. T. Popa’ din Iași pentru a porni într-un marș al tăcerii și al rugăciunii spre Catedrala mitropolitană din Iași. Duminică seara, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt se va aprinde o cruce din lumânări în memoria copiilor nenăscuți. Asociația noastră își propune să organizeze aceste activități atât pentru tineri, cât și pentru persoanele adulte’, a declarat Dănuț Agavriloaei, coordonatorul proiectului ‘Dreptul la viață’ al ASCOR – filiala Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente