Activități A.S.C.O.R. Craiova dedicate zilei de 1 iunie

Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (A.S.C.O.R.), Filiala Craiova, în parteneriat cu Asociația Provita Craiova, Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române și Asociația Studenților Facultății de Teologie din Craiova, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, și în colaborare cu Biroul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, a organizat în data de 31 mai 2009 o acțiune dedicată Zilei Internaționale a Copilului prin care a dorit să atragă atenția societății românești, în general, și societății craiovene, în mod special, asupra importanței familiei creștine și asupra sacralității acesteia.

De asemenea, s-a dorit să se tragă un semnal de alarmă referitor la dreptul la viață al copilului nenăscut și efectele negative rezultate în urma unei întreruperi de sarcină.

Acțiunea a început la ora 18.00 cu săvârșirea slujbei imnului Acatist al Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, după care a urmat o procesiune și aprinderea de candele în formă de cruce, culminând cu împărțirea de pliante, CD-uri și DVD-uri, precum și discuții cu persoanele care treceau prin centrul civic.

În data de 1 iunie, membrii A.S.C.O.R. Craiova însoțesc copiii de la Centrul pentru copii cu nevoi speciale Nr. 10 Sfântul Mina, care vizitează Centrul Civic al Craiovei și Muzeul Olteniei, după care participă la o mică serbare dată în cinstea lor de membrii A.S.C.O.R. Craiova.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente