Activitatea social-filantropică în Episcopia Tulcii

Luând în considerare proclamarea anului 2012 ca Anul Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română, Permanența Consiliului Eparhial din data de 9 februarie 2012 a aprobat un set de măsuri care să sprijine vizibil activitatea social-filantropică care se desfășoară în Episcopia Tulcii, după cum ne-a precizat Pr. Felix Neculai, consilier cultural.

Înainte de a fi puse în practică, aceste măsuri au fost discutate și prelucrate în cadrul ședințelor lunare din cele trei Protoierii ale Eparhiei, Tulcea, Babadag, Niculițel pentru a fi aplicate în mod corespunzător în toate cele 125 de parohii ale Eparhiei.

În acest sens se vor avea în vedere următoarele:

1. În Postul Sfintelor Paști, în cadrul cercurilor misionare care funcționează în Protoieriile Eparhiei Tulcii (17 la număr) după oficierea Tainei Sfântului Maslu de obște, veniturile care se colectează la fiecare parohie gazdă, se vor folosi integral pentru ajutorarea creștinilor cu probleme de sănătate, din parohia respectivă.

2. La slujba Sfântului Maslu, preotul predicator va îndemna, prin cuvântul de învățătură sau, la finalul acestuia, pe creștini la acte personale de întrajutorare creștină.

Pe lângă acestea,

3. La fiecare parohie, preotul paroh va întocmi un tabel nominal cu persoanele cu probleme de sănătate, pe care le va avea în vedere spre a fi sprijinite material, după caz și după posibilități.

4. După Postul Sfintelor Paști, Pc. Pr. coordonatori de cercuri misionare, vor centraliza procesele verbale cu ajutoarele acordate persoanelor bolnave, întocmind către Protoierie rapoarte clare cu activitatea social-filantropică desfășurată la parohii în perioada Postului Mare.

Acum, în săptămâna a treia Postului Sfintelor Paști, conduși și de cuvintele Sf. Ap. Pavel ,,când un mădular (al Bisericii) suferă, toate mădularele (Bisericii) suferă la un loc (I Cor. 12,26) ne arătăm toți dragostea și solidaritatea creștină, exprimându-ne încrederea într-o reușită a acestei acțiuni filantropice, care să arate și mai clar, implicarea socială a Bisericii în mijlocul păstoriților ei.

Comentarii Facebook


Știri recente