Activitatea Sectorului bunuri imobile bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor

În anul 2009, Sectorul bunuri imobile bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor a avut o activitate susținută, ne informează TRINITAS TV. De la începutul anului 2009, sectorul a primit spre soluționare un număr de 297 de lucrări discutate în ședințele Permanenței Consiliului Eparhial și soluționate potrivit rezoluției Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Părintele Iulian Ignat, inspector coordonator bunuri bisericești, a declarat pentru TV TRINITAS: „În anul 2009 am desfășurat foarte multe activități, mai ales de inspecție la parohii, aproximativ 56 inspecții, pe temeiul 1474. Pentru anumite parohii care au depus cereri la Arhiepiscopia Bucureștilor s-au realizat și documentații cadastrale. Aproximativ 26 parohii au depus cereri și s-au efectuat măsurători pentru acestea, iar acum pentru cele care nu au avut act de proprietate se obține și acest act. În anul 2009 s-au înregistrat foarte multe contracte de comodat, ordine de repartiție, ceea ce ne bucură pentru că într-un fel foarte mulți preoți și-au găsit locuri unde să stea. Pentru anul 2010 este o prioritate să găsim noi imobile pentru preoții din Eparhia noastră”.

Pe lângă inspecțiile și ajutorul în demersul parohiilor de a intra în posesia actelor de proprietate, Sectorul bunuri imobile bisericești a fost de un real folos preoților parohi din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Pe lângă inspecții s-a acordat asistență juridică, asistență din toate punctele de vedere, al imobilelor și al administrării acestora pentru o mai bună organizare și mai bună administrare a averii bisericești. În 2010 nădăjduim ca să fie o lucrare mult mai deschisă pentru ca noi cei de la Centru Eparhial să putem să-i sprijinim pe toți cei de la parohii, de la preot până la consilierul din parohie care dorește să facă ceva pentru biserică”, a declarat părintele Iulian Ignat.

Unul din cele mai importante obiective pentru anul 2010 al Sectorului bunuri imobile bisericești este acela de a continua demersurile pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…