Activitate social-filantropică în parohia Cetea din Episcopia Oradiei

La inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada Postului Nașterii Domnului din acest an, la nivelul întregii Eparhii a Oradiei, în parohii și mănăstiri, s-au demarat campanii de strângere de alimente, haine, bani și bunuri de strictă necesitate pentru cei aflați în suferință, bolnavi, abandonați, singuri sau în lipsuri materiale, după cum ne-a mărturisit părintele Silviu Dobai.

În parohia Cetea, sub îndrumarea părintelui paroh Vasile Megheșan, în perioada 1-10 decembrie 2011, s-a desfășurat o activitate social-filantropică ce a avut ca scop strângerea de alimente și obiecte de igienă personală pentru persoanele aflate în nevoie, beneficiarii fiind copiii instituționalizați din cadrul Casei de Copii „Kajanto Maria” din orașul Aleșd.

„Această acțiune face parte dintr-un program social mai amplu pe care l-am inițiat la parohia Cetea în ultimii ani, de a-i ajuta pe batrânii satului, pe copiii orfani din centrele de copii, și pe cei cu diferite dizabilități sau care necesită intervenții chirurgicale”, a declarat părintele paroh.

Dorința părintelui de a-i ajuta pe acești copii s-a născut din constatarea că în societatea noastră există două lumi: lumea bogaților și lumea lui Lazăr, iar din „lumea aceasta a lui Lazăr” fac parte din ce în ce mai mulți copii orfani sau abandonați. Granița dintre sărăcie și bogăție, dintre a avea pe cineva și a fi singur, este foarte mică.

„Am încercat să aducem o bucurie acestor copii care spun „mama” unei doamne doctor în vârstă de 76 ani, coordonatorul și sufletul acestui centru, atunci când sunt probleme delicate pe care o mamă le poate înțelege, și spun tata aceleiași persoane, atunci când unii membrii ai societății îi nedreptățesc pe acești copii și au nevoie de o mână forte”, a menționat părintele Vasile Megheșan.

Această acțiune s-a dovedit a fi un real succes datorită bunilor enoriași din Cetea care nu au rămas indeiferenți la dramele pe care le trăiesc semenii lor. În timpul acestei campanii s-au colectat peste 500 kg de cartofi, zahăr, ulei și legume, dar și cutii cu obiecte de strictă necesitate.

„Campania a fost o reușită și aceasta și prin faptul că le-am arătat acestor copii că nu sunt singuri, dar și prin faptul că L-am intâlnit pe Dumnezeu în fiecare dintre ei. Poveștile cutremurătoare de viață a fiecăruia au fost o lecție de viață pentru noi toți”, a mărturisit Traian Bodea, unul dintre donatori.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…