Activitate misionar-culturală la Centrul Vestitorii Bucuriei din Bălțătești

Peste 100 de copii din Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bălțătești și Agapia au participat, în perioada 15-17 iunie, la activitatea spirituală și cultural-educativă ‘Hristos – Bucuria copiilor’. Manifestarea a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Centrul de Tineret ‘Vestitorii Bucuriei’ din stațiunea Bălțătești, în parteneriat cu parohia Săcălușești, Protopopiatul Tg. Neamț și Școala ‘Nicu Albu’ din Piatra Neamț.

Programul activităților a debutat la Piatra Neamț cu o manifestare dedicată comemorării poetului național Mihai Eminescu. Sâmbătă, 16 iunie, elevii Școlii ‘Nicu Albu’ au prezentat la Cetatea Neamțului spectacolul ‘Pe urmele cavalerilor medievali’.

Copiii au participat duminică, 17 iunie, la Sfânta Liturghie în biserica parohiei Săcălușești, apoi au vizitat mănăstirile Agapia și Văratec.

‘Aceste activități se înscriu în programul misionar al Bisericii Ortodoxe care are un rol deosebit în educația tinerilor, copiilor și părinților acestora. În general, copiii și tinerii au o mare capacitate de recepție și o mare deschidere pentru conlucrare și dăruire. Întrucât, de multe ori, societatea laică și cultura de masă le oferă cadrul și argumentul pentru a-i îndepărta de la credință, Biserica trebuie să caute mai multe modalități și argumente care să atragă copiii și tineretul în viața și activitatea ei, urmărind modelul sfințeniei lui Hristos Fiul lui Dumnezeu’, a spus pr. George Măriuța de la parohia Săcălușești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…