Activitate în cadrul proiectului FORTE la Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în sala festivă a Protopopiatului Oradea, a avut loc, în 10 mai 2012, în cadrul Proiectului FORTE „Formare trainică pentru parteneriat social”, întâlnirea pentru prevenirea situațiilor de urgență la unitățile de cult, după cum informează Pr. Silviu Dobai. Acest proiect, realizat de Centrul de Resurse al Asociației Filantropia Oradea propune o intervenție structurală pentru sprijinirea și dezvoltarea organizatorie în funcție de caracteristicile și prioritățile identificate la nivel regional și local.

În cadrul acestui proiect, care se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor, a avut loc întâlnirea cu preoții din Protopopiatul Oradea, prin care au fost prezentate diferite informați în legătură cu prevenirea situațiilor de urgență. Cu această ocazie, I.S.U. Bihor, reprezentat prin Dl. Locotenent Horea Cheregi și Dl. Marius Costin, au arătat celor prezenți pașii de baza necesari pentru combaterea și prevenirea situațiilor de urgență la unități de cult. Printre acestea amintim: Documente specifice privind apărarea împotriva incendiilor; evidențe specifice privind apărarea împotriva incendiilor; organizarea activității de apărare la locul de muncă; controlul respectării normelor de apărare împotriva incendiilor; reguli generale privind apărarea împotriva incendiilor la construcțiile de cult, etc.

De asemenea, vital pentru prevenirea și combaterea acestor incidente sunt dotarea și menținerea în stare de funcționare a mijloacelor de primă intervenție, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și a celor de protecție împotriva trăsnetelor, menținerea liberă a căilor de acces și evacuare, atât pentru participanții la slujbe, cât și pentru forțele de intervenție.

Toate aceste măsuri au fost dispuse pentru a asigura climatul de siguranță și liniște pentru buna funcționare a unităților de cult.

Urmează ca, în perioada următoare, astfel de întâlniri să se desfășoare și în celelalte trei protopopiate ale Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente