Activitate filantropică în parohia Bocnița

Parohia Bocnița – Sinești, Protopopiatul Iași 3, județul Iași, a primit joi, 22 noiembrie 2012, daruri pentru enoriașii din parohie, informează „Ziarul Lumina”. Acestea au fost oferite de Fundația „Rumänienhilfe” („Ajutor pentru România”) din Wuppertal, coordonată de ing. Arno Gerlach, având sprijinul prof. univ. dr. Michael Beck, stabilit în Germania. Darurile, constând în alimente, îmbrăcăminte și materiale de igienă, vor fi împărțite credincioșilor cu o situație materială precară din parohie. Acțiunea filantropică, intitulată „Samarineanul cel milostiv”, se va derula pe parcursul lunii decembrie, după ce vor fi realizate anchete sociale.

„Arno Gerlach este o personalitate marcantă în orașul Wuppertal – Germania, fiind primul cetățean străin care a fost decorat în anul 2000, la propunerea societății civile, cu Ordinul „Steaua României” în grad de cavaler, pentru merite umanitare deosebite. Prof. univ. dr. Michael Beck, din Wuppertal, originar din România, unul dintre cei mai mari dirijori de muzică sacră din lume, ne-a ajutat să primim aceste daruri prin intermediul Fundației „Rumänienhilfe”. Mulțumim ing. Arno Gerlach și colaboratorilor săi pentru dărnicia și sacrificiul de a ajunge în parohia noastră. De asemenea, gândul nostru de recunoștință se îndreaptă către prof. univ. dr. Michael Beck, care a manifestat mereu grijă deosebită față de credincioșii parohiei noastre. În numele enoriașilor noștri, avem un gând ales de mulțumire pentru domnul Doru Bambu din Iași, prieten al comunității noastre, care a sprijinit în repetate rânduri parohia noastră”, a menționat pr. paroh Stelian Sandovici.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…