Activitate filantropică a studenților teologi ieșeni

Studenții din anul II ai Secției Teologie socială a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași i-au vizitat ieri pe bătrânii de la Căminul de pensionari „Sf. Cuv. Parascheva”, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. Acțiunea face parte dintr-o serie de activități desfășurate de studenții Facultății de Teologie, Secția Teologie socială, pe perioada anului universitar.

Un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, coordonați de conf. Carmen Gabriela Lăzăreanu, i-a vizitat ieri pe bătrânii de la Căminul de pensionari „Sf. Cuv. Parascheva” al Direcției de Asistență Comunitară Iași. Tinerii au oferit vârstnicilor câte o iconiță cu Sf. Cuv. Parascheva, mărțișoare, dar și câte un pachet cu fructe. Acțiunea realizată cu sprijinul studenților s-a intitulat „Bună dimineața, primăvară”. Bătrânii i-au așteptat cu emoție pe tinerii studenți, cărora le-au mulțumit pentru gestul lor. „Nu suntem la prima activitate de acest gen. Ne-am organizat într-un timp scurt, dar pentru noi a fost o bucurie că am făcut acest lucru. Ne pare rău că nu am putut sta mai mult în mijlocul vârstnicilor, pentru a-i ajuta mai mult, să-i îngrijim, să vorbim cu ei, să-i ascultăm. Pentru mine a fost o bucurie, îi consider ca și bunicii mei”, a spus Roxana Hriapcă, studentă. „Consider că acțiunea noastră a fost binevenită, mai ales că suntem la începutul lunii martie. Bătrânii s-au bucurat atunci când ne-au văzut și ne-au spus că ne mai așteaptă. Asistența socială este filantropie; având în vedere faptul că suntem la Teologie, am dorit să facem și un act caritabil”, a declarat Cristina Lăzărean, studentă.

Activitatea studenților teologi ieșeni a fost posibilă prin bunăvoința doamnei Valeria Ivan, directorul Căminul de pensionari „Sf. Cuv. Parascheva”. „Acțiunile care au loc în unitatea noastră sunt binevenite, pentru că ajung la sufletul bătrânilor singuri, care așteaptă un mărțișor, un zâmbet, o floare. Dumnezeu îi iubește pe bătrânii de aici, mai ales că o avem ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva”, a afirmat Valeria Ivan. Acțiunea „Bună dimineața, primăvară” se înscrie într-o serie de activități ale studenților de la Secția Teologie socială a Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, realizate de 1 martie, 8 martie, la Paști, la Crăciun, pe 1 iunie.

Sâmbătă, 6 martie, studenții anului III de la specializarea Teologie socială alături de copiii de la Grupul Școlar „Ion Holban” Iași vor desfășura o manifestare pe care au intitulat-o „Alături de bunicile noastre, de 8 martie”, la Căminul de bătrâni „Sf. Împ. Constantin și Elena din Iași”. „Sperăm ca acțiunea să fie bine primită în sufletele bătrânilor. Alături de o floare și un zâmbet este și căldura sufletelor noastre”, a precizat conf. Carmen Gabriela Lăzăreanu.

Comentarii Facebook


Știri recente