Activitate educativ-misionară în Parohia Săcălușești din Protopopiatul Târgu Neamț

În cadrul unui proiect al școlii catehetice pentru copii, în perioada 12-17 aprilie 2012, în parohia Săcălușești, Protopopiatul Târgu Neamț, s-a desfășurat, în colaborare cu Centrul de tineret ‘Vestitorii Bucuriei’ – Bălțătești, o activitate misionar-educativă intitulată ‘Drum spre Înviere’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Acțiunea a constat într-un program de cateheze (referitoare la Patimile, Răstignirea și Învierea Domnului) și un concurs de pictură religioasă pe sticlă, carton și ouă. Au participat 52 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din municipiul Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bălțătești, Agapia și Săcălușești. Lucrările au fost apreciate de un juriu format din profesori și preoți din județul Neamț. Marele premiu pentru pictură pe sticlă a fost obținut de eleva Anda Tabarnac de la Liceul de Arte ‘Victor Brauner’ din Piatra Neamț.

Premierea a avut loc în data de 17 aprilie și s-a desfășurat în prezența Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a părintelui Ioan Dogariu, protopop al Protopopiatului Târgu Neamț. Activitatea a cuprins și un concert de cântece specifice perioadei pascale, oferit de copii din Piatra Neamț și Săcălușești.

IPS Teofan a oferit copiilor diplome și premii constând în cărți, icoane și dulciuri, considerând binevenite aceste activități misionare menite să orienteze viața tinerilor spre valorile spirituale ale credinței ortodoxe și să-i pună într-o relație apropiată și vie cu Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente