Activitate demonstrativă la Școala nr. 30 din Timișoara

La Școala Generală nr. 30 din Timișoara a fost organizată luni, 3 iunie 2013, o activitate demonstrativă, sub semnul Anului omagial dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, intitulată „De la Înviere la Înălțare, în Lumina Sfintei Cruci”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Evenimentul a constat în prezentarea unor metode de evaluare complementare la religie, cum ar fi: referatul, proiectul și eseul. Astfel, elevii au citit o parte din referatele și proiectele realizate în acest semestru, cu tematica legată de Sfinții Împărați. De asemenea, aceștia au prezentat tehnica FIMO (articol de argilă), în realizarea de cruciulițe-pandantive, și tehnica Quiling (folosirea filigranului cu hârtie), în obținerea de cruciulițe. După ce copiii și-au expus lucrările și au prezentat „pe viu” cum se lucrează, în ambele tehnici, au dăruit din creațiile lor doamnelor directoare și cadrelor didactice prezente. Întâlnirea s-a încheiat prin prezentarea unui program artistic de cântece și poezii închinate Marelui Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

„A fost o activitate de suflet, în care ne-am împărtășit cu toții din atmosfera specială de bucurie a Învierii Mântuitorului. Evenimentul de astăzi nu ar fi fost posibil fără ajutorul colegelor mele de catedră, profesoarele Ioana Dragomir și Nicoleta Mazar. Elevii s-au implicat activ în ora desfășurată, dovadă și rezultatele frumoase pe care le-am obținut, iar cele mai frumoase lucrări au fost dăruite cadrelor didactice prezente la eveniment precum și Mariei Aurelia Jula, directorul școlii, și Mihaelei Șora, director adjunct”, a precizat Elena Budiul, profesoară de religie la Școala Generală nr. 30 din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente