Activitate cultural-spirituală la Centrul de tineret „Vestitorii bucuriei” Bălțătești

În perioada 23-26 iulie, la Centrul de tineret ‘Vestitorii bucuriei’ din parohia Bălțătești, Protopopiatul Târgu Neamț, s-a desfășurat o activitate cultural-spirituală la care au participat tineri de la mai multe licee din municipiul Roman, informează Ziarul Lumina. Aceștia s-au întâlnit în cadrul unui proiect care a avut ca prim scop descoperirea și promovarea unor obiective cultural-spirituale importante, dar mai puțin cunoscute din zona Negrești- Bălțătești-Târgu Neamț (schituri, locuri marcate de evenimente istorice și spirituale, case memoriale, monumente naturale ș.a.). Pentru atingerea obiectivelor propuse, protagoniștii proiectului au fost ajutați de câteva persoane responsabile din viața culturală și spirituală ale acestor localități care i-au ghidat spre locurile dorite. Materialele adunate vor fi făcute publice într-o expoziție foto și vor ajuta la alcătuirea unor reportaje.

Cel mai important moment a fost cel al bilanțului care a avut loc în ultima seară, când tinerii romașcani au împărtășit impresii și gânduri despre cele descoperite și despre proiectele lor și altor liceeni din parohiile Bălțătești, Săcălușești, Agapia și Târgu Neamț (membri ai Asoaciației Tineretul Ortodox Român, filiala Târgu Neamț). În jurul focului de tabără, liceenii și îndrumătorii lor au ascultat cuvântul invitatului special al serii, protos. Nicodim Petre, secretar al Cancelariei eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor, care a vorbit despre comemorarea evenimentelor istorice de la Războieni și despre importanța sentimentului patriotic care stă la baza formării unei conștiințe naționale puternice și solidare.

Pe lângă obiectivele propuse de proiectul inițial, această acțiune a oferit ocazia elevilor din diferite comunități parohiale să se întâlnească și să se cunoască într-un spațiu spiritual-misionar în care s-au stabilit relații de comuniune durabile ce ar putea evolua spre noi proiecte. Dezvoltarea unor activități similare ar putea susține implicarea mai fermă a tinerilor în viața socială și culturală a Bisericii Ortodoxe și implicit ar aduce o importantă contribuție la îmbogățirea noastră spirituală.

Comentarii Facebook


Știri recente