Activitate cu caracter social-filantropic, în parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Galați

La prăznuirea Acoperământul Maicii Domnului, în cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a treia” de la parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Galați, a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, o activitate cu caracter social-filantropic, care vine în sprijinul persoanelor vârstnice, după cum ne informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cei 50 de bătrâni cărora li se asigură, în cadrul acestui așezământ, servicii medicale complete, masă și consiliere psihologică, începând cu anul 2009, au primit pachete cu alimente, cărți de rugăciuni și iconițe și au beneficiat de verificarea gratuită a tensiunii și a glicemiei.

„Am găsit de cuviință ca în această zi, împreună cu partenerii noștri de la Primăria Municipiului Galați, cu asistenții medicali comunitari, să ne aflăm în mijlocul acestor vârstnici și să le arătăm încă o dată dragostea noastră, dorința noastră ca ei să fie întotdeauna ocrotiți, să fie ajutați și să nu se simtă niciodată singur”, a declarat pentru TRINITAS TV, Pr. Cons. Ionel Rotaru de la Sectorul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Primăria municipiului Galați și Serviciul Medical Comunitar Galați se înscrie în calendarul de activitate al sectorului social-filantropic al Centrului Eparhial prin care se marchează „Ziua mondială a vârstnicului”.

La final, s-a mulțumit tuturor celor ce s-au implicat în sprijinirea și organizarea acestor manifestări.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…