Activitate catehetică în protopopiatul Craiova Nord

Reprezentanții Biroului de Catehizare Parohială al Mitropoliei Olteniei au organizat luni, 1 martie, o vizită de lucru în parohia Godeni din protopopiatul Craiova Nord, informează mitropoliaolteniei.ro. Întâlnirea a avut loc în incinta Grupului Școlar „Alexandru Macedonski”, din comuna Melinești. Au luat participat peste 50 de liceeni însoțiți de cadrele didactice și de profesorul de religie, în persoana doamnei Alina Barbu. Timp de o oră, responsabilul de catehizare al Mitropoliei Olteniei le-a vorbit celor prezenți despre „Sfintele Taine – mijloace de viețuire în Biserică”. La întâlnire au mai participat părintele protoiereu Teodor Ciontu și părintele Emilian Cimpoeru, parohul comunității din satul Godeni, comuna Melinești. Au fost prezentate de asemenea proiectele patriarhale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala”.

Despre scopul acestei activități, părintele protoiereu Teodor Ciontu a mărturisit: „Prezența în noastră în mijlocul tinerilor din parohia Godeni se dorește a fi o întărire a activității pastoral misionare care deja există aici și, în același timp, o consolidare a colaborării dintre preot și profesorul de religie. Ne-am oprit asupra acestui subiect, « Sfintele Taine – mijloace de viețuire în Biserică » pentru a-i conștientiza pe tineri că adevărata lor viață este comuniunea cu Dumnezeu, iar relația cu El este realizabilă și reală doar prin împărtășirea cu Sfintele Taine. Ne-am bucurat de o foarte bună fregvență la această oră de catehizare și nădăjduim ca data viitoare să ne întâlnim la Biserica din comună, în aceeași formulă”.

În finalul întâlnirii, cei prezenți au primit din partea cateheților, câte o iconiță. Vizita din parohia Godeni se încadrează în calendarul de lucru al Biroului de Catehizare parohială din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei care se va desfășura pe parcursul anului 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…