Acțiuni sociale desfășurate de Parohia „Sfânta Tatiana” din comuna Ciutura, județul Dolj

Parohia „Sfânta Muceniță Tatiana” din comuna doljeană Ciutura derulează, în această perioadă, un amplu program de sprijinire a persoanelor nevoiașe. Aici funcționează deja un cabinet medical și o casă socială pentru cei fără adăpost, membrii comunității oferind ajutor și asistență socială atât bătrânilor cât și copiilor cu risc de abandon școlar.

Mai multe informații a oferit pentru TIRNITAS TV, părintele Marius Bârlădeanu, de la Parohia „Sfânta Muceniță Tatiana”, Ciutura: „Avem un medic voluntar care ne ajută foarte mult. Desfășurăm activități atât în acest punct sanitar, cât și la domiciliu. Funcționează două zile pe săptămână, iar de două ori pe lună oferim consultații și analize. Am ieșit în întâmpinarea oricui a avut nevoie, mai ales că vin credincioși din întreaga comună. Nădăjduim cu ajutorul lui Dumnezeu să construim un centru mai mare care să dispună de mai mult spațiu în care să desfășurăm activitățile. De asemenea, în parohia noastră funcționează și o casă socială unde momentan avem o mamă cu doi copii. Acordăm, totodată, asistență mamelor care sunt la domiciliu, familiilor monoparentale și familiilor ale căror copii sunt predispuși abandonului școlar”.

Proiectele sociale ale parohiei „Sfânta Muceniță Tatiana” din comuna doljeană Ciutura sunt derulate cu sprijinul voluntarilor din cadrul comunității și cu al oamenilor de bine care înțeleg să sprijine, după posibilități, activitățile bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente