Acțiuni social filantropice la Pitești

În această perioadă de Sărbătoare a Sfântului Ierarh Nicolae și a Sfântului Spiridon, micuții din „Centrul de Tip Familial” Găvana – Pitești, au primit daruri și au mulțumit prin cântece de colinde și poezi creștine, lui Dumnezeu, pentru darul vieții.

„Ne bucură zâmbetul acestor prunci care au nevoie de noi, orice gest al nostru vedem că este apreciat sufletește, acești copii ne consideră părinții lor, în ochii oamenilor pe care-i spijinim vedem o lucrare curată, toate acestea ne dau putere” a spus Părintele Floroaica Decebal.

Și oamenii nevoiași din afara orașului au fost mângâiați și vizitați, au fost duse ajutoare de materiale de construcție, hrană, îmbrăcăminte, dar și dulciuri și jucării la două familii din localitățile Piscani și Sălătrucu.

La cantina Așezământului zilnic 30 de persoane fără adăpost primesc două feluri de hrană caldă, iar în nopțile răcoroase, preoții slujitori merg la adăposturile de noapte pentru a împărți hrană și ceaiuri calde.

„Prin Așezământul nostru format din cantina socială, închinată Sfântului Vasile cel Mare, un mare ocrotitor al celor nevoiași și prin Biserica ce are ca protectori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, dorim ca oamenii să primească atât hrană pentru suflet, cât și hrană pentru trup”, mărturisește Părintele Nicolae Robert.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Parohia „Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena” din cadrul Protoieriei Pitești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, organizează numeroase activități social – filantropice coordonate de preoții slujitori: Părintele Floroaica

Decebal și Părintele Nicolae Robert.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…