Acțiuni social-filantropice la Duminica Sfintei Cruci

După tradiția anilor trecuți, în Arhiepiscopia Dunării de Jos la Duminica Sfintei Cruci au fost organizate ample manifestări pastoral-misionare și social-filantropice, desfășurate de către parohiile din eparhie, prin implicarea preoților și a credincioșilor din consiliile și comitetele parohiale, în cadrul unor instituții sociale – spitale, aziluri de bătrâni, cămine de copii, penitenciare – înțelese ca prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, frații și surorile aflați în boală, în suferință și în lipsuri.

La Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a participat la procesiunea cu racla ce adăpostește o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea.

La Sfânta Liturghie au participat și persoanele cu dizabilități care provin din cadrul comunităților cu deficiențe de auz și nevăzători sau dintre persoanele cu handicap din diferitele fundații, centre de zi sau permanente care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Galați, slujba fiind transpusă și în limbajul mimico-gestual.

La Spitalul de psihiatrie „Elisabeta Doamna„, parohia „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, prin preotul paroh și membrii Consiliului și comitetului parohial au oferit persoanelor internate aici pachete cu alimente, obiecte igienico-sanitare și articole de îmbrăcăminte. Grija lor s-a îndreptat și către persoanele aflate temporar în grija Centrului de Urgență pentru persoanele fără adăpost care are sediul în curtea acestui spital.

Parohiile „Sf Spiridon”, Sf. Pantelimon și „Sf. Mc. Mina” din Galați au vizitat bolnavii internați în Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Spiridon” din municipiu. Cu acest prilej, copiilor internați aici le-a fost oferită masa de prânz, iar ceilalți bolnavi au primit pachete cu alimente de primă necesitate, aticole de îmbăcăminte și obiecte igienico-sanitare.

Nici persoanele suferinde din casele lor nu au fost uitate, copii și tineri din mai multe parohii, însoțiți de preoții parohi vizitând la domiciliu persoanele aflate în evidențele speciale ale parohiilor și oferindu-le pachete cu alimente și alte daruri de suflet.

În toate sfintele lăcașuri din Eparhia Dunării de Jos, preoții au îndemnat credincioșii, ca prin rugăciune și efort duhovnicesc personal, toți cei aflați în suferință să-și poarte crucea cu mulțumire și, în același timp, cei ce au posibilități să le ofere sprijinul după râvna și puterea lor.

Comentarii Facebook


Știri recente