Acțiuni social caritabile în Episcopia Oradiei pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofonie, Episcopul Oradiei, Asociația „Filantropia” Oradea, în parteneriat cu Asociația „Plus” din Oradea, Fundația de „Scleroză Multiplă” Bihor, Fundația „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea, Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Clubul „Rotary” Oradea și Clubul „Rotaract” Oradea, organizează, în ziua de duminică, 13 iunie 2010, pe platoul din Piața Independenței din Oradea, începând cu ora 17:00, prima ediție a „Cursei Rățuștelor”.

Evenimentul este o întrecere între 5.000 de rățuște din plastic, care vor pluti pe Crișul Repede, pe un traseu amenajat. Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei ne informează că aceasta cursă este organizată pentru o cauză caritabilă, sumele strânse din adopția rățuștelor vor fi folosite pentru sprijinirea copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități, asistați în centrele din cadrul rețelei de asistență socială „Evantai” a Episcopiei Oradiei: Centrul de zi „A.D.O.R.” pentru tinerii cu sindrom Down, Centrul „A.D.L.” pentru tineri cu dizabilități motorii, Centrul „A.H.P.” pentru tineri și adulți cu handicap psihic, Centrul „S.O.S. Autism” pentru copii și tineri afectați de autism, Centrul „S.M.” pentru tinerii afectați de scleroză multiplă și Centrul de caritate „Delureni” pentru tineri cu deficiențe mentale .

Cursa propriu-zisă va avea loc pe un traseu amenajat pe râul Crișul Repede, pe porțiunea dintre Podul Intelectualilor și Podul Ferdinand, iar activitățile socio-culturale și de agrement se vor desfășura pe platoul din fața Primăriei Oradea.

„Cursa Rățuștelor” este un eveniment comunitar socio-cultural și caritabil, având ca scop promovarea familiei și a spiritului participativ în rândul membrilor comunității, de la copii și familiile lor, până la școală și instituții locale.

Comentarii Facebook


Știri recente