Acțiuni social-caritabile în Episcopia Hușilor

Sectorul Social – Filantropic și Misionar al Eparhiei Hușilor a organizat în perioada 7 – 25 august 2010, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, o serie de activități caritabile în câteva localități ale județul Vaslui.

Astfel, au fost oferite haine și încălțăminte pentru toate categoriile de vârstă la peste 650 de familii, cu o situație socială precară și cu mulți copii. Totodată, având în vedere apropierea noului an școlar, au fost oferite și rechizite copiilor din familiile cele mai defavorizate din punct de vedere material, informează episcopiahusilor.ro.

În acțiunile desfășurate, bisericile parohiale au fost folosite drept centre de distribuție pentru ajutoarele oferite. Astfel, au fost desfășurate acțiuni în următoarele locații:

– Gherghești pentru beneficiarii din satele Gherghești, Micești, Lunca, Soci, Dragomănești, Valea Lupului, Corodești, Chetrosu, Draxeni, Lazu și Rugăria;

– Ciocani având ca beneficiarii locuitori din satele Ciocani, Râpa Mâții și Crâng;

– Movileni cu beneficiari din satele Movileni, Mireni, Chilieni și Corodești de Jos.

Acțiunile Centrului Eparhial Huși au fost realizate cu sprijinul Fundațiilor „Prieteni pentru Moldova” și „Maica Tereza”, ambele din Olanda și sunt parte componentă a Programului „Ajutor pentru familii sărace și cu mulți copii”, având ca scop îmbunătățirea situației sociale a familiilor nevoiașe din județul Vaslui.

Comentarii Facebook


Știri recente