Acțiuni pentru sprijinirea încadrării pe piața muncii a studenților, în Arhiepiscopia Craiovei

Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației, derulează proiectul „Competențe socio-umane pentru piața muncii din regiunea Sud – Vest Oltenia”, care vizează selecția a 300 de studenți din cadrul universității pentru a urma stagii de practică, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Proiectul se desfășoară în perioada 3 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2013, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei, Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, ne-a explicat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Astfel, în luna noiembrie, studenții au continuat să participe la stagiile de practică din instituțiile partenere: Consiliul Județean Dolj, Arhiepiscopia Craiovei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Asociația Vasiliada, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Muzeul Olteniei, Parohia „Sfinții Arhangheli”, Parohia „Sfântul Nicolae-Dorobănția”, Grupul Școlar „Traian Vuia”, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”.

„Tot în această lună s-a început evaluarea psihologică a studenților în cadrul Centrului de evaluare socio-profesională și orientare pentru o carieră în domeniul socio-uman creat în cadrul proiectului. Pe întreg parcursul lunii noiembrie s-a desfășurat campania de informare pentru studenții celor șapte specializări din proiectul nostru – cu privire la importanța dezvoltării de competențe pentru piața muncii și oportunitatea efectuării stagiilor de practică”, a precizat prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, responsabil cu Relații Publice din cadrul Universității din Craiova.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție: 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”, având valoarea proiectului fiind de 2.117.000 lei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…