Acțiuni filantropice în Protoieria Covurlui

În Duminica Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, în cadrul Protoieriei Covurlui, potrivit calendarului filantropic din Postul Mare, 15 parohii au desfășurat activități socio-caritative la patru instituții socio-medicale din zonă: Centrul Medico-Social Pechea, Spitalul Municipal Tecuci, Spitalul-cămin Ivești și Spitalul de psihiatrie Gănești.

După oficierea Sfintei Liturghii din această duminică, preoții, împreună cu câțiva enoriași, au mers la aceste instituții, unde au săvârșit Taina Sfântului Maslu și slujba Aghezmei. La finalul slujbelor săvârșite au avut loc convorbiri duhovnicești cu cei asistați din aceste instituții și au fost stropite cu agheazmă dormitoarele și toate saloanele din aceste instituții. La sfârșit, preoții au oferit celor 285 de asistați pachete cu alimente și îmbrăcăminte în valoare de 7.745 de lei.

„Aceste activități filantropice s-au desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Casian al Dunării de Jos, pentru a ușura și întări purtarea crucii personale a celor aflați în suferință din aceste instituții și pentru a-L simți cât mai aproape pe Dumnezeu. Dialogurile purtate cu acești oameni ne-au dezvăluit nevoia de socializare, precum și setea lor de a primi harul lui Dumnezeu revărsat prin Sfintele Taine și ierurgii. A fost o experiență unică și pentru fiecare preot în parte, dar și pentru membrii din consiliile și comitetele parohiale care au participat la acest eveniment. Aceste acțiuni filantropice din protoieria și din eparhia noastră vor continua pe toată durata Postului Sfintelor Paști și, astfel, nădăjduim să aducem și noi un dram de mângâiere celor bolnavi și aflați în prag de încercercare. Toate aceste acțiuni ale noastre sunt extensii ale activității sociale din cadrul Centrului Eparhial și, totodată, nu s-ar fi putut realiza fără osârdia preoților din protoierie și a credincioșilor cu inimă bună”, ne-a declarat Părintele protopop Ionuț Glăvan.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente