Acțiuni filantropice în parohiile și mănăstirile din județul Vaslui

În data de 7 august 2009, Sectorul Social – Filantropic și Misionar al eparhiei a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, o activitate caritabilă în biserica parohiei Giurcani din județul Vaslui.

În cadrul acestei activități, au fost oferite haine și încălțăminte pentru toate categoriile de vârstă la 150 de familii nevoiașe din partea Episcopiei Hușilor în parteneriat cu Fundația „Maica Tereza” și Fundația „Prieteni pentru Moldova”, ambele din Olanda.

Beneficiarii au provenit din localitățile Murgeni, Giurcani, Peicani, Găgești și Tupilați.

Tot în cursul aceleiași zile, s-a organizat o acțiune similară în biserica parohiei Șuletea pentru un număr de 150 de familii din localitățile Stoișesti, Dodești, Fedești, Jigălia și Șuletea.

Activitatea se va continua mâine, 08 august, la mănăstirea Florești unde vor fi distribuite haine și încălțăminte la un număr de 150 de familii din localitățile învecinate.

Buna desfășurare a activităților a fost posibilă prin implicarea directă a preoților și cu suportul parohiilor din care au provenit beneficiarii acestui program.

Activitățile sunt parte componentă a Programului „Ajutor pentru familii sărace și cu mulți copii”, având ca scop îmbunătățirea situației sociale a familiilor nevoiașe din județul Vaslui.

Programul se desfășoară permanent din anul 2003, cu sprijinul organizațiilor mai sus menționate.

Sursa: www.episcopiahusilor.ro

Comentarii Facebook


Știri recente