Acțiuni filantropice în parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Suceava

Credincioșii parohiei ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Suceava se implică în perioada Postului Mare în derularea mai multor acțiuni filantropice în centrele de ocrotire socială. Copiii și bătrânii din aceste așezăminte primesc hrană și îmbrăcăminte, iar grupul coral al parohiei susține aici concerte de muzică religioasă.

Parohia ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Suceava, sub îndrumarea părintelui paroh Dragoș Buta, care este și consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, întreprinde în Postul Mare activități de întrajutorare a celor săraci în cadrul campaniei ‘Alături de voi’. Astfel, sâmbătă, 12 martie, după slujba Sfintei Liturghii și Parastasul pentru cei adormiți, ofrandele aduse de credincioși la biserică au fost împărțite la enoriașii săraci din parohie. De asemenea, au fost duse alimente și îmbrăcăminte la Secția Vârfu Câmpului a Spitalului de Psihiatrie Botoșani și la Centrul de Plasament ‘Laurenția Ulici’ din Gura Humorului. ‘Aici am fost întâmpinați cu multă dragoste atât de cei 103 copii bolnavi, cât și de personalul care îi îngrijește. După împărțirea darurilor a urmat un program artistic în cadrul căruia copiii au cântat și au rostit rugăciuni. La final, grupul vocal al Bisericii ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Suceava a intonat mai multe cântări specifice Postului Mare. Tot sâmbătă acțiunile au continuat la căminele de copii Șcheia, Mihoveni și Adâncata’, a relatat pr. paroh Dragoș Buta pentru ‘Ziarul Lumina’ Ediția de Moldova.

‘Nu știți voi postul care Îmi place? (…)’

În sâmbetele următoare din Postul Mare, parohia ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Suceava va organiza acțiuni filantropice în centrele pentru ocrotire socială din Siret, Rădăuți, Solca, Dolhasca, Burdujeni, Suceava, Sasca. ‘Ne-am propus să realizăm această campanie de întrajutorare a celor săraci pentru ca jertfa Postului Mare să fie însoțită și de milostenie, după cum ne învață Proorocul Isaia: ‘Nu știți voi postul care Îmi place? – zice Domnul. Rupeți lanțurile nedreptății, dezlegați legăturile jugului, dați drumul celor asupriți și sfărâmați jugul lor. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăpostește în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l și nu te ascunde de cel de un neam cu tine’ (Isaia, 58, 6-7). Postul trebuie împletit cu rugăciune și cu fapte bune. Mulțumesc tuturor celor care sunt aproape de această campanie, credincioșilor parohiei, Consiliului, Comitetului parohial și corului parohiei noastre. Rog pe Bunul Dumnezeu să ne ajute în tot ceea ce ne-am propus atât în Postul Mare, cât și în celelalte zile ale anului’, a adăugat pr. paroh Dragoș Buta. La ‘Sfinții Trei Ierarhi’ se va începe în curând construcția Centrului de servicii sociale al parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente