Acțiuni filantropice în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-au mobilizat pentru ca în perioada sărbătorilor dedicate Nașterii Domnului să vină în sprijinul familiilor nevoiașe. După cum a relatat pentru Ziarul Lumina, Ed. de Moldova, pr. Petru Crăciun, consilier la Sectorul Asistență socială în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la nivelul parohiilor, atât din mediul urban, cât și din cel rural, au fost organizate colecte de bani, alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru cei săraci. O atenție deosebită este acordată copiilor care au rezultate bune la învățătură, aceștia primind în biserică dulciuri și jucării. Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Mitropolit Dosoftei’ au mers la Căminul de Bătrâni ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava pentru a susține un concert de colinde și pentru a le oferi vârstnicilor daruri.

La Casa de Copii de la Dolhasca, din județul Suceava, a fost organizată săptămâna trecută o serbare pentru copiii adăpostiți de acest așezământ.

Familiile nevoiașe care au mulți copii sunt sprijinite în această perioadă de Mănăstirea Putna, din județul Suceava. Duminică, 18 decembrie, persoanele cu o situație materială precară au primit daruri din partea obștii monahale.

În zilele de 20 și 21 decembrie, parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Câmpulung Moldovenesc a împărțit 94 de pachete pentru cei săraci. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a oferit familiilor nevoiașe lemne pentru foc și alimente pentru 90 de gospodării. În activitățile filantropice se implică în această perioadă și Mănăstirea ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente