Acțiuni filantropice în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopia Dunării de Jos a inițiat și coordonat ample acțiuni filantropice pentru cei aflați în suferință în urma căderilor masive de zăpadă din ultima perioadă.

Urmare a colectelor organizate în municipiile Galați, Brăila și Tecuci, dar și în alte localități, astăzi, 16 februarie 2012, un al doilea transport de alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare și medicamente a fost trimis către parohiile din protopopiatul Făurei, județul Brăila, după cum informează TRINITAS TV.

La acțiunile Arhiepiscopiei Dunării de Jos a participat și un grup de 25 de voluntari de la Arcelor Mittal – Galați, care au pornit către parohiile Galbenu și Zamfirești (protoieria Făurei) cu utilaje de dezăpezire, camioane pentru transportat zăpada din curțile oamenilor și alimente neperisabile în valoare de 5.000 euro.

În celălat mare municipiu al Eparhiei, Brăila, a fost organizat un transport de alimente neperisabile, medicamente și obiecte igienico-sanitare în valoare de peste 24.000 lei. Acestea au fost donate de credincioșii parohiilor din municipiul Brăila și chiar de elevii unor școli din localitate. Transportul a fost asigurat de către Garnizoana Brăila.

Alimentele au fost trimise către parohiile Târlele Filiu, Câineni, Plăsoiu și Zamfirești. Acestea au fost distribuite familiilor aflate în dificultate prin grija preoților parohi și a organismelor parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…