Acțiuni filantropice ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru familiile afectate de căderile masive de zăpadă

Potrivit Biroului de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în urma evenimentelor meteorologice extreme de viscol și ninsori, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Centrul Eparhial, protopopiate și parohii au luat următoarele măsuri:

La 13 februarie 2012 Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin Sectorul social-filantropic a organizat o acțiune filantropică prin care au fost trimise ajutoare constând în alimente neperisabile în parohiile Câineni, Plăsoiu, Galbenu, Vișan și Jirlău.

Preoții din Protoieria Galați au venit în sprijinul celor 123 de persoane de la Centrul de Primire a Persoanelor fără Adăpost „Elisabeta Doamna”, prin oferirea de obiecte igienico-sanitare și articole de îmbrăcăminte. În urma colectelor efectuate în parohii, în zilele următoare va pleca un transport cu alimente neperisabile către zonele afectate din județele Brăila, Galați, Vrancea și Buzău.

La Protoieria Brăila au fost strânse ajutoare (alimente neperisabile) în valoare de peste 20.000 lei, urmând ca acestea să fie trimise în zonele sever afectate din județele Brăila, Vrancea și Buzău.

Totodată, după deschiderea circulației navale, în data de 11 februarie a.c., preoții Constantin Tureac de la parohia Mărașu, George Postolache de la parohia Frecăței și Ștefan Davidov de la parohia Țăcău au trimis medicamente la sinistrații din Insula Mare a Brăilei în valoare de peste 550 lei, dar și apă plată sau minerală. De asemenea, Pc pr. Teodor Popa din parohia Colțea, împreună cu membrii Consiliului parohial, au deblocat 4 gospodării și au oferit alimente de primă necesitate în Parohia Florica – izolată aproximativ o săptămână.

Comentarii Facebook


Știri recente