Acțiuni educative inițiate cu sprijinul Fundației Cuvântul care Zidește a Mitropoliei Olteniei

Fundația „Cuvântul care Zidește”, a Mitropoliei Olteniei, este partener al Asociației „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III” și al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova, în derularea unor acțiuni educative, care au ca scop prevenirea traficului de persoane. Activitățile sunt inițiate în cadrul proiectului „Săptămâna Educației Permanente în România. Festivalul Șanselor Tale”, ediția a XIII-a, care are loc în perioada 5 – 10 noiembrie. Cu acest prilej, elevii Liceului Energetic și ai Liceului „Charles Laugier”, coordonați de Aurora Zgonea, pun în scenă în scenă, începând de marți până joi, două piese de teatru care urmăresc sensibilizarea și conștientizarea opiniei publice în domeniul traficului de persoane, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Scopul acestor acțiuni este ca tinerii să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când sunt abordați pe rețelele de socializare și atunci când sunt abordați de persoane necunoscute care le promit venituri sigure imediate”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Piesele de teatru sunt prezentate publicului la Colegiul Național „Ștefan Odobleja”, Colegiul Tehnic Energetic, Grupul Școlar „Charles Laugier” și la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, aceste activități continuând săptămâna viitoare la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente