Acțiuni destinate tinerilor și copiilor, în Episcopia Sălajului, cu ocazia zilei de 1 iunie

Cu ocazia zilei de 1 iunie Episcopia Sălajului a organizat mai multe acțiuni destinate tinerilor și copiilor.

Joi, 28 mai, în Parohia Gâlgău, Protopopiatul Jibou, sub coordonarea Preacucernicului Părinte Silviu Boha, Inspector pentru cateheză parohială, a avut loc prima serbare din seria celor dedicate încheierii primului an de activitate în cadrul proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. La această acțiune au participat un număr de 70 de copii din grupele de catehizare organizate în parohiile: Gâlgău, Fodora, Ileanda, Rus, Glod, Căpâlna și Bârsău Mare, însoțiți de preoții care i-au pregătit: Traian Șomcutean, Mircea Both, Vasile Rablău, Alexandru Bande, Ioan Petriș, Vasile Șomcutean, Mihai Bumb și de profesorul de religie Augustin Șomcutean. Au fost prezenți un număr mare de credincioși dar și reprezentanții autorităților locale din zonă.

Vineri, 29 mai, la sediul Inspectoratului Școlar Județean au fost desemnați câștigătorii fazei finale a concursului pentru realizarea unui site pentru Episcopia Sălajului. În acest concurs s-au înscris un număr de 14 echipe grupând un număr de 37 elevi de la liceele din Județul Sălaj.

Juriul prezidat de Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a fost alcătuit din reprezentanții Episcopiei Sălajului, ai Inspectoratului Școlar Județean, profesori de specialitate, reprezentanți ai firmei care va găzdui site-ul.

Echipa declarată câștigătoare, formată din Romitan Alexandru, Sabău Ruben și Pașca Marius, elevi la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău va fi premiată în cursul acestei săptămâni la sediul Episcopiei Sălajului.

Duminică, 31 mai, a fost lansat proiectul „Tineri pentru tineri” realizat de Episcopia Sălajului în colaborare cu Liga Tineretului Creștin Ortodox, filiala Zalău. Obiectivul acestui proiect este de a strânge fondurile necesare în vederea sprijinirii unor elevi și studenți provenind dintr-un mediu defavorizat pentru continuarea studiilor. În acest sens a fost realizat un CD tematic, „Despre Rugăciune”, care va fi pus în vânzare pentru început în toate bisericile ortodoxe din Municipiul Zalău și din orașele Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente