Acțiuni de sprijinire a celor aflați în suferință, în Episcopia Dunării de Jos

În ziua de 22 februarie a.c., în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Casian, în Episcopia Dunării de Jos, peste 80 de parohii au desfășurat o amplă acțiune cu caracter filantropic, în cadrul căreia au fost vizitate și ajutate persoane cu venituri reduse, vârstnici și familii cu mulți copii, aflate în evidența parohiilor, precum și un număr de 30 de instituții de asistență socială și medicală din județele Galați și Brăila: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale și penitenciare.

În această lucrare misionară au fost implicați peste 400 de voluntari și membri ai consiliilor și comitetelor parohiale, coordonați de către preoții de la parohii, precum și slujitorii care asigură asistența religioasă în unitățile bugetare.

Cu acest prilej, au fost oferite alimente, haine, încălțăminte, rechizite și colportaj bisericesc (iconițe, cărți de rugăciuni, calendare, cruciulițe). De asemenea, bolnavii, bătrânii neputincioși, precum și cei întemnițați au primit anafură, au fost stropiți cu agheasmă și miruiți.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite în toate bisericile din Eparhie, rugăciuni si cereri speciale pentru toți semenii aflați în suferință.

Chemarea făcută de Mântuitorul este cu atât mai actuală acum, când anul acesta îl cinstim pe marele „Dascăl al filantropiei”, pe Sfântul Vasile cel Mare, care ne arată cât de jertfelnici trebuie să fim în lucrarea de slujire a aproapelui nostru.

Eparhia Dunării de Jos adresează mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestui program social – filantropic eparhial, îndemnându-i în continuare la aceeași lucrare sfântă prin fapta cea bună, spre zidirea și folosul sufletesc al tuturor.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente