Acțiuni de sprijinire a celor aflați în suferință, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți

În ziua de 7 februarie a.c., la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, peste 60 de parohii au desfășurat o amplă acțiune cu caracter filantropic, în cadrul căreia au fost vizitate și ajutate persoane cu venituri reduse, vârstnici și familii cu mulți copii, aflate în evidența parohiilor, precum și un număr de 25 de instituții de asistență socială și medicală din județele Galați și Brăila: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale și penitenciare.

La ceastă activitate cu caracter misionar și filantropic au participat peste 300 de voluntari și membri ai consiliilor și comitetelor parohiale, coordonați de către preoții de la parohii, precum și slujitorii care asigură asistența religioasă în respectivele unități de asistență socio-medicală. Cu acest prilej, au fost oferite alimente, haine, încălțăminte și colportaj bisericesc (iconițe, cărți de rugăciuni, calendare, cruciulițe). De asemenea, bolnavii, bătrânii neputincioși, precum și cei întemnițați au primit anafură, au fost stropiți cu agheasmă și miruiți.

La bisericile din Eparhie au fost rostite la slujba Sfintei Liturghii, rugăciuni și cereri speciale pentru toți semenii aflați în suferință.

Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestui program social – filantropic eparhial, îndemnându-i în continuare la aceeași lucrare sfântă prin fapta cea bună, spre zidirea și folosul sufletesc al tuturor.

Comentarii Facebook


Știri recente