Actiuni de caritate la Caransebes

Duminica, 23 mai 2004, s-au incheiat la Caransebes, judetul Caras-Severin, manifestarile dedicate celebrarii a 120 de ani de la intemeierea Societatii Femeilor Ortodoxe, organizate de aceasta asociatie, in colaborare cu Episcopia Caransebesului, Consiliul Local si Primaria municipiului.

Timp de trei zile, au avut loc o serie de actiuni care au cuprins programe artistice, expozitii de pictura, participari la slujbe religioase. De asemenea, cu acest prilej s-a desfasurat Simpozionul International cu tema ‘Rolul societatilor caritabile si al personalitatilor locale in viata comunitatii’, care a debutat cu cuvantul de binecuvantare rostit de Prea Sfintia Sa Dr. Laurentiu Streza, Episcopul Caransebesului.

A urmat salutul oficialitatilor din judetul Caras-Severin, iar lt. col. (r.) Liviu Groza a prezentat din istoricul Societatii Femeilor Romane si personalitatile locale implicate in activitatea societatii. Actiunea a continuat cu lansarea lucrarii Societatii Femeilor Ortodoxe din Caransebes, avandu-i ca autori pe A. Jompan si prof. dr. Dumitru Jompan, informeaza Rompres.

Comentarii Facebook


Știri recente