Actiuni de caritate la Caransebes

Duminica, 23 mai 2004, s-au incheiat la Caransebes, judetul Caras-Severin, manifestarile dedicate celebrarii a 120 de ani de la intemeierea Societatii Femeilor Ortodoxe, organizate de aceasta asociatie, in colaborare cu Episcopia Caransebesului, Consiliul Local si Primaria municipiului.

Timp de trei zile, au avut loc o serie de actiuni care au cuprins programe artistice, expozitii de pictura, participari la slujbe religioase. De asemenea, cu acest prilej s-a desfasurat Simpozionul International cu tema ‘Rolul societatilor caritabile si al personalitatilor locale in viata comunitatii’, care a debutat cu cuvantul de binecuvantare rostit de Prea Sfintia Sa Dr. Laurentiu Streza, Episcopul Caransebesului.

A urmat salutul oficialitatilor din judetul Caras-Severin, iar lt. col. (r.) Liviu Groza a prezentat din istoricul Societatii Femeilor Romane si personalitatile locale implicate in activitatea societatii. Actiunea a continuat cu lansarea lucrarii Societatii Femeilor Ortodoxe din Caransebes, avandu-i ca autori pe A. Jompan si prof. dr. Dumitru Jompan, informeaza Rompres.

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…