Acțiuni cu caracter misionar-filantropic în Arhiepiscopia Craiovei

Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, desfășoară în această perioadă o serie de acțiuni caritabile, menite să vină în sprijinul creștinilor aflați în nevoie, informează „Ziarul Lumina”. Fiecare inițiativă a fost girată de binecuvântarea IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Încă de la începutul lunii, SONFR Craiova a inițiat mai multe campanii umanitare, urmărind ajutorarea familiilor cu mai mulți copii, a micuților bolnavi sau abandonați, de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, a persoanelor cu afecțiuni psihice de la spitalul din Turceni sau a copiilor de la Centrul de asistență socială și îngrijire la domiciliu ‘Sfântul Mina’. În aceste locații au fost distribuite pachete cu hrană și îmbrăcăminte menite să aline suferința celor aflați în nevoie și să le aducă în suflet bucurie cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale.

Ca în fiecare an, în vizita făcută la Spitalul din Turceni, femeile ortodoxe au fost însoțite de pr. Petre Bușe. Aici au împărțit pacienților cu afecțiuni psihice pachete cu materiale igienice și alte produse de necesitate într-un spital.

‘Este al zecelea an de când SONFR se gândește la bolnavii de la spitalul din Turceni. Între aceștia avem multe cazuri sociale, familii fără aparținători, care au nevoie de solidaritatea noastră. Cu atât mai mult în perioada Sfintelor Sărbători de Paște trebuie ca fiecare dintre noi, după măsura posibilităților, să ne îndreptăm atenția către semenii noștri, să simtă afecțiunea și spiritul de întrajutorare’, a mărturisit Adriana Bursuc, președinta SONFR Craiova.

Daruri pentru familiile cu mulți copii

Săptămâna trecută, membrele SONFR au mers în mai multe locații din Craiova. Astfel, în marțea Sfintelor Patimi, a fost demarat proiectul ‘Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; gol am fost și M-ați îmbrăcat’. La sediul Căminului eparhial ‘Renașterea’ din Craiova, reprezentantele Societății au distribuit pachete cu alimente, haine, cărți și jucării pentru familiile cu mulți copii. ‘Toate aceste produse au fost adunate în urma colectei făcute cu sprijinul preoților slujitori la bisericile din județul Dolj. Ei ne-au fost alături și de aceea le suntem mulțumitori atât noi, cât și beneficiarii Societății’, a adăugat Adriana Bursuc.

Ultimele zile din Postul Mare au fost dedicate cercetării mai multor familii sărace. De pe agenda membrelor SONFR nu a lipsit nici vizitarea copiilor de la secțiile de oncopediatrie și neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, cât și de la Centrul de asistență socială și îngrijire la domiciliu ‘Sfântul Mina’. ‘Pentru copiii care nu au părinții aproape am derulat proiectul ‘Nu sunteți singuri!’. Chiar dacă cei mici încă nu pot înțelege ce se întâmplă în jur, noi, cei mari, înțelegem și vrem să arătăm că ne preocupă situația lor. Pentru copiii nou-născuți de la Spitalul Nr. 1, proiectul poartă denumirea ‘Hristos, doctorul nostru’, pentru că Mântuitorul nostru Iisus Hristos este tămăduitorul nostru’, a conchis Adriana Bursuc, președinta SONFR Craiova.

Săptămâna aceasta, ‘femeile creștine’ vor fi alături de beneficiarii Centrului de zi pentru persoane vârstnice ‘Mitropolitul Firmilian’ din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente