Acțiuni caritative în patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor

În perioada sărbătorilor de Crăciun, credincioșii din parohiile Protopopiatului Iași 1 s-au mobilizat în această perioadă pentru ca persoanele bolnave, copiii sau bătrânii fără posibilități financiare să simtă bucuria Crăciunului, informează ‘Ziarul Lumina’. Pr. Gheorghe Manole, de la parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena” – Galata, va merge în prima zi de Crăciun la Centrul de Asistență Galata, la Centrul „Guliver” și la Centrul „Maternus”, pentru a oferi cadouri copiilor și mamelor. De asemenea, pr. Ștefan Chiruță, de la parohia „Învierea Domnului”, a oferit, cu sprijinul enoriașilor, în această perioadă, o masă caldă pentru pacienții de la Șipote. Parohia Bivolari a oferit pachete cu alimente bolnavilor de la Centrul de Asistență Medico-Socială Bivolari. După cum ne-a relatat pr. prot. Constantin Andrei, în toate parohiile din Protopopiatul Iași 1 vor fi organizate acțiuni social-filantropice și programe artistice susținute de copii.

În toate parohiile din Protopopiatul Piatra Neamț, în această perioadă au fost organizate colecte în bani, alimente, îmbrăcăminte, care au fost distribuite familiilor nevoiașe. În aceste acțiuni au fost implicați elevi, seminariști, liceeni, studenți teologi, enoriași din consiliile și comitetele parohiale, profesori de Religie. „În majoritatea bisericilor, odată cu organizarea programelor de colinde, vor fi împărțite daruri de la Pomul de Crăciun copiilor harnici și ascultători. Atenția noastră va fi îndreptată și către centrele de plasament din Piatra Neamț”, a declarat pr. Dumitru Ailincăi, protoiereu al Protopopiatului Piatra Neamț.

În cadrul parohiilor din Protopopiatului Pașcani, acțiunile cultural-misionare și social-filantropice au început de pe 6 decembrie 2009. Corala „Învierea” a preoților din Protopopiatul Pașcani a susținut în această lună mai multe concerte de colinde în diferite locuri. „Ne bucurăm că și anul acesta am reușit să punem la punct un program legat de sărbătoarea Crăciunului. Sperăm că o rază a stelei care a strălucit pe cer și a luminat calea crailor de la Răsărit să lumineze sufletul credincioșilor noștri”, a mărturisit pr. Pavel Postolachi, protoiereu al Protopopiatului Pașcani.

În parohiile din Protopopiatul Săveni, în această perioadă vor fi întreprinse activități cu tinerii și copiii. Astfel, se vor forma coruri de colindători, iar în unele parohii vor fi interpretate piese religioase de teatru specifice acestei perioade. În perioada Postului Crăciunului au fost organizate conferințe la care au participat profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. „Prin intermediul preoților parohi, s-au oferit și se vor mai oferi pachete cu dulciuri și alimente copiilor și familiilor sărace. În această perioadă, preocuparea preoților din protopopiatul nostru este de a transmite tuturor credincioșilor bucuria Nașterii Domnului. De sărbători, atenția noastră se va îndrepta mai ales către persoanele din instituțiile de îngrijire ale statului”, a spus pr. Constantin Macuc, protoiereu al Protopopiatului Săveni.

Comentarii Facebook


Știri recente