Acțiuni caritabile în Arhiepiscopia Aradului

În această perioadă, clerul și credincioșii eparhiei Aradului, la îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, sunt alături de cei nevoiași, căutând să vină în sprijinul acestora prin diverse mijloace, informează părintele Mircea Bupte, Consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

Astfel, preoții și credincioșii din Parohiile Arad Centru, Mândruloc, Variașu Mare, Micălaca Veche, au dăruit în ultimele zile produse alimentare pentru familii defavorizate, precum și dulciuri pentru copii, numărul beneficiarilor situându-se la peste 320 familii. Ziua de sâmbătă va fi una deosebită pentru beneficiarii Cantinei Sfântul Nicolae a Arhiepiscopiei Aradului, deoarece bucatele tradiționale românești – sarmale, ouă roșii, friptură, cozonaci – vor fi gătite și distribuite celor menționați, prin grija Sectorului social filantropic și prin dărnicia unor brutării partenere și a unor credincioși jertfelnici.

Având în vedere impactul și felul în care s-au desfășurat activitățile, acțiunea desfășurată în parteneriat de Arhiepiscopia Aradului și Școala Generală nr 21 Aurel Vlaicu din Arad, este o reușită atât prin rezultatul imediat, concretizat în dăruirea unor pachete cu alimente și dulciuri pentru familii defavorizate și pictarea unor icoane pe lemn – de elevi ai clasei a II-a A – cât și în cel preconizat pentru viitor – apropierea copiilor de Biserică, sădirea în sufletele lor a sentimentelor de ajutorare, respect și dragoste față de aproapele. Expoziția micilor iconari a fost apreciată în mod deosebit de credincioși prin achiziționarea într-un timp record a strădaniilor celor mici dintre credincioșii noștri, urmând ca fondurile obținute să fie folosite pentru achiziționarea de dulciuri și rechizite pentru colegii lor nevoiași.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a rostit cuvânt de mulțumire și de binecuvântare profesorilor îndrumători și copiilor, dăruindu-le cărți de rugăciuni și dulciuri specifice luminatului Praznic al Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente