Acțiunea educativă Să împărtășim copiilor bucuria Învierii!

Joi, 10 aprilie 2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc la Centrul Eparhial acțiunea educativă „Să împărtășim copiilor bucuria Învierii!”, desfășurată de Școala nr. 3 Slobozia în parteneriat cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor, potrivit sf-esc.ro.

În cadrul acestei acțiuni, după sosirea copiilor din clasa I A, însoțiți de doamna Floria Nae, învățător, și doamna Laura Ionescu, părinte și responsabil personal în cadrul Centrului Eparhial, aceștia au admirat icoanele, obiecte de patrimoniu, expuse în holul principal al instituției.

În acest timp pr. Constantin Pătrașcu, inspector pentru catehizarea parohială, le-a vorbit copiilor despre activitatea bisericească din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, despre ierarhii care au păstorit și păstoresc credincioșii acestei Eparhii pe calea mântuirii, precum și despre icoanele care sunt mărturii ale credinței noastre ortodoxe.

Următorul obiectiv vizitat a fost biserica de lemn „Sf. Mc. Mina”, paraclis episcopal, unde copii s-au închinat au spus rugăciuni și au aflat cum se numesc părțile componente ale bisericii și principalele obiecte de cult.

În continuare, sub coordonarea doamnei învățător, a fost organizat un atelier de lucru, la care copiii au decorat ouă de Paști, dând dovadă de creativitate și îndemânare, iar pr. Constantin Pătrașcu le-a vorbit despre praznicul Învierii Mântuitorului.

Maica doctor Parascheva Cornea i-a vizitat pe copii și le-a vorbit despre regulile pe care trebuie să le urmăm pentru a ne păstra sănătatea primită ca dar de la Dumnezeu. Pr. Marius Gabriel Purcărea, secretar eparhial și maica stareță Lucia Scârneci, le-au oferit copiilor daruri din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, cruciulițe și dulciuri. În încheiere, copiii le-au mulțumit gazdelor și le-au oferit, ca semn al recunoștinței lor, un coșuleț cu ouă de Paști și o felicitare, confecționate de ei.

Comentarii Facebook


Știri recente