Acțiune socială în Episcopia Slatinei și Romanaților

Nașterea Domnului prin întruparea Sa este cel mai important moment din istoria neamului omenesc. Este mâna întinsă pe care Dumnezeu, în negrăita-I bunătate, o oferă cu multă căldură omului, pentru a-l scoate din prăpastia în care singur s-a afundat. Bucuria care însoțește acest mare praznic este în primul rând una interioară și se traduce prin smerenie, credință și recunoștință față de Dumnezeu. Sunt valori sau atitudini sufletești pe care fiecare om trebuie să și le însușească încă de la o vârstă fragedă, pentru a ajunge la desăvârșirea cerută de Dumnezeu.

În acest sens, în postul Crăciunului, Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina a desfășurat un parteneriat cu Episcopia Slatinei și Romanaților prin care s-a urmărit apropierea elevilor de viața Bisericii, participarea la Sfânta Liturghie și implicarea în acțiuni de filantropie creștină, informează episcopiaslatinei.ro.

Astfel, perioada postului a fost pentru elevi o ocazie de a cunoaște o parte din copiii de la căsuțele de tip familial „Sfântul Andrei”, cărora le-au dăruit, în urma unei colecte inițiate în școală, fructe și legume, precum și cadouri de Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente