Acțiune socială desfășurată de Parohia Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din Iași

Parohia „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Iași a organizat, astăzi, 23 februarie 2012, seminarul cu tema „Problematica bătrânilor imobilizați la domiciliu”. Evenimentul a avut loc în parteneriat cu Asociația Obștească „Soarta” din Soroca și Direcția de Asistență Comunitară din Iași.

La seminar au participat reprezentanții tuturor partenerilor implicați în proiect, iar discuțiile au vizat aspecte referitoare la îmbunătățirea activităților de îngrijire a persoanelor vârstnice.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS părintele Mihai Doroșincă, parohul Bisericii „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Iași: „Ne-am axat pe dezbateri și discuții legate de problematica bătrânilor imobilizați la domiciliu. De asemenea, au fost abordate subiecte legate de accesarea unor fonduri care să permită derularea unor astfel de activități, precum și despre impedimentele care apar în cazul acelor instituții sau organizații care doresc să desfășoare programe de îngrijire a bătrânilor la domiciliu. S-a ajuns la concluzia că se pot derula astfel de programe, fiind absolut necesară implicarea în viața bătrânilor bolnavi și imobilizați la domiciliu”.

În cadrul proiectului „O nouă șansă pentru bătrânii din zona transfrontalieră”, 50 de vârstnici fără familii și cu posibilități materiale reduse din Iași și din orașul Soroca – Republica Moldova, primesc asistență medico-socială la domiciliu.

Proiectul se va încheia luna viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente