Acțiune social-filatropică în Protoieria III Capitală

Cu ocazia Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Parohia ‘Înălțarea Sfintei Cruci’, Protoieria III Capitală împreună cu Fundația ‘Metropolis’ au oferit pachete cu alimente oamenilor săraci din parohie, informează Ziarul Lumina.

Acțiunea social-filantropică a avut loc ieri în demisolul bisericii parohiale, în Centrul socio-educațional ‘Samariteanul milostiv’. Au beneficiat 80 de enoriași ai Parohiei ‘Înălțarea Sfintei Cruci’, care au o situație financiară mai precară. ‘Întâi trebuie să dăm și apoi să cerem. Bucuria este mai mare atunci când dăruiești, decât atunci când primești. Acțiunea social-filantropică a parohiei noastre este o realitate, iar acest lucru normal ar trebui să-l facă fiecare parohie și fiecare comitet parohial. Ne dorim ca această faptă să fie un exemplu pentru ceilalți, fiindcă dacă nu știe de existența faptei bune, aceasta nu se poate amplifica. Aceasta ar fi bucuria de Crăciun, când dăruiești din ceea ce ai celui sărac, nu când ai multe bucate pe masă. De aceea le-am explicat beneficiarilor că trebuie să facă și voluntariat, cei care sunt în putere. Chiar dacă ești sărac, poți să te duci să faci voluntariat acolo unde este nevoie de ajutor, dar lumea s-a învățat să fie comodă, să vâneze la care biserică se dau ajutoare și cam atât. Noi trebuie să-i învățăm pe oameni să facă voluntariat, nu ca o răsplată la ceea ce primesc, ci pentru ajutorarea semenilor’, a precizat părintele paroh Ilie Costescu.

În Centrul social-educațional ‘Samariteanul milostiv’ al parohiei, zilnic, 20 de persoane nevoiașe beneficiază de o masă caldă. Tot în acest centru, șase profesori oferă în mod gratuit meditații la diferite discipline copiilor care au situații financiare precare și care sunt dornici să învețe. Datorită parteneriatului cu școala și grădinița din parohie, săptămâna aceasta a fost organizată în centrul socio-educațional serbarea de Crăciun, iar prin acest lucru părintele dorește să schimbe părerea noii generații care vede în Biserică doar locul unde se adună cei bătrâni. ‘Trebuie să-i aducem pe oameni în biserică, indiferent de vârsta și starea lor și trebuie să ieșim și în afara bisericii cu acțiunile noastre, nu să stăm doar la altar’, a încheiat părintele Ilie Costescu.

Comentarii Facebook


Știri recente