Acțiune social-filantropică la Sibiu

În incinta Azilului de bătrâni se află cel mai vechi lăcaș de cult atestat din Sibiu, cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’. În noiembrie 2007, după mai bine de 100 de ani, s-a oficiat aici Sfânta Liturghie, de către preoți ortodocși. Aici se fac săptămânal pomeniri, iar credincioșii sunt îndemnați să ofere bătrânilor hrană pentru masa de prânz.

Persoanele internate la Azilul de bătrâni din Sibiu primesc săptămânal hrană pentru prânz din partea credincioșilor care vin la biserica din incinta instituției. În vechiul lăcaș de cult sibian cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’, credincioșii din parohia azilului vin adesea pentru a pomeni la slujbe pe cei trecuți la cele veșnice, prilej de a face și o mică bucurie bătrânilor de aici, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Acțiunile de binefacere se desfășoară sub îndrumarea preotului Ioan Trifan de la biserica amintită. ‘Parohia noastră este formată în mare parte din familii cu venituri modeste. Nu putem organiza acțiuni sociale de amploare în parohie. Cu toate acestea, toți cei care fac parastase și pomeniri la biserica noastră, sunt îndemnați să ofere o masă de prânz bătrânilor de aici’, a spus părintele Ioan Trifan. Deși alimentele pentru pregătirea meselor oferite persoanelor de la Azilul de bătrâni din Sibiu au cost ridicat, credincioșii găsesc modalități pentru a oferi un dar persoanelor aflate în atenția instituției de îngrijire socială.

Adesea, mai multe familii oferă chiar banii necesari pentru cumpărarea alimentelor. ‘Noi atât putem face pentru acești bătrâni. Ei au aici toate condițiile, pentru că prin fonduri europene s-a renovat și s¬a reamenajat azilul. Noi le oferim periodic o bucurie, prin care contribuim și noi cu ceva’, a explicat părintele Trifan.

Comentarii Facebook


Știri recente