Acțiune social filantropică la Iași

Persoanele vârstnice internate în Centrul medico-social Bivolari din județul Iași au primit vineri, 11 noiembrie, hrană de la militarii Batalionului 151 Infanterie ‘Lupii Negri’ din Iași. Mai întâi a fost oficiată slujba Parastasului, la opt ani de când slt. Iosif Silviu Fogorași și slt. Mihai Anton Samuilă s-au mutat la ceruri, pe 11 noiembrie 2003.

‘Ne-am gândit să facem un gest în plus, altul decât simpla pomenire la biserică. Astfel am dorit să facem o faptă frumoasă pentru bătrânii de la Bivolari pe care i-am mai vizitat și anul trecut pe 8 martie. S-a pregătit o masă de post, iar mulți dintre militari au fost foarte emoționați când i-au revăzut pe bătrânii de la Centrul Bivolari’, a declarat pr. Valentin Pățăligă, preot militar la capela Batalionului 151 Infanterie ‘Lupii Negri’ din Iași, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova.

Acțiunea filantropică a fost organizată în colaborare cu Biroul de Asistență Socială (BAS) ‘Diaconia’ al Centrului eparhial Iași. Din partea Batalionului 151 Infanterie ‘Lupii Negri’ din Iași a fost prezent maiorul Mihai Anton, iar reprezentantul BAS Diaconia a fost pr. Răzvan Aonofriesei-Puiu, referent în cadrul Biroului de Asistență religioasă ‘Diaconia’ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

‘Conducerea batalionului încurajează gesturile umanitare’

Persoanele internate la Centrul Bivolari au primit, pe lângă hrană, un pliant care cuprinde imaginea și câteva date ale celor doi eroi căzuți la datorie în Afganistan. ‘Bătrânii ne-au primit cu emoție pentru că ei, fiind părăsiți de familie, primesc cu bucurie pe toți cei care îi vizitează. De asemenea, oamenii adăpostiți de Centrul medico-social Bivolari au rămas impresionați de exemplul celor doi eroi de care ne-am amintit în această zi (n.r. vineri). Conducerea batalionului încurajează gesturile umanitare care să stârnească inimile soldaților și care să vină în întâmpinarea celor nevoiași. Noi suntem în slujba societății nu doar în timp de război, ci și în timp de pace. Armata este alcătuită din oameni curajoși, cu suflet mare și cu dragoste față de Biserica lui Hristos’, a adăugat pr. Valentin Pățăligă. Amintim că, pe 11 noiembrie 2003, în zona localității Spin Puldac din Afganistan a avut loc un atac asupra unei coloane de transportoare blindate ce aparținea Batalionului 151 Infanterie ‘Lupii Negri’. Din această coloană făceau parte militarii Batalionului 151 Infanterie ‘Lupii Negri’ din Iași. Alături de militarii ieșeni se aflau sergentul-major Iosif Silviu Fogorași, 32 de ani, din orașul Alesd, județul Bihor, și sergentul-major Mihai Anton Samuilă, 35 de ani, din Beiuș, județul Bihor. Cei doi militari au fost înaintați, post-mortem, la gradul de sublocotenent, fiind decorați cu ‘Virtutea Militară’ în grad de Cavaler, cu însemn de război. ‘Atunci a fost o emoție puternică pentru militarii români pentru că aceștia erau într-o misiune de pace. Colegii lor fac încontinuu pomeniri și încearcă să povestească viața celor doi eroi’, a mărturisit pr. Valentin Pățăligă.

Comentarii Facebook


Știri recente