Acțiune social filantropică la Iași

20 de copii de la Centrul de zi ‘Sf. Maria’ din Iași vor beneficia, în această perioadă de pregătire a sărbătorilor de iarnă, de atenția și sprijinul voluntarilor Clubului Impact al Colegiului Național ‘Mihai Eminescu’, care vor organiza pentru și împreună cu ei activități culturale, educative și de binefacere.

Membrii Clubului Impact de la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ din Iași desfășoară, în această perioadă, un proiect umanitar intitulat ‘Suflet de copil’, ce are ca scop ajutorarea unui număr de 20 de copii de la Centrul de zi ‘Sfânta Maria’. Sub coordonarea doamnei Daniela Lupiș, profesor de religie la colegiul ieșean, vor avea loc numeroase activități în centrul cărora se vor afla copiii care suferă atât din cauza lipsurilor materiale, cât mai ales din cauza lipsei afecțiunii părintești, în cazul unora dintre ei. ‘Copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, vor veni la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ – Iași pentru ca, împreună cu voluntarii IMPACT, să desfășoare activități precum vizitarea unor obiective culturale ale orașului Iași, jocuri de cunoaștere, realizarea unui desert în laboratorul culinar al colegiului etc. Toate acestea vor avea scopul de a aduce în sufletele și pe fețele copiilor sclipiri de bucurie, de care, poate, nu au avut parte prea des’, a declarat doamna Daniela Lupiș, coordonatoarea proiectului.

De asemenea, voluntarii IMPACT, alături de studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ‘Alexandru Ioan Cuza’ – Iași, vor organiza mâine, 14 decembrie, de la ora 18:00, un spectacol în scop caritabil, fondurile urmând să fie donate copiilor nevoiași. ‘În cadrul spectacolului caritabil ce se va desfășura în sala de festivități a Colegiului Național ‘Mihai Eminescu’ vor avea loc diverse reprezentări artistice din partea studenților voluntari și a elevilor dornici să întindă o mână de ajutor copiilor nevoiași. Vom urmări, de asemenea, promovarea donației de 2 euro prin sms la 8822 (număr valabil în rețelele Orange și Vodafone), fondurile astfel colectate urmând să fie folosite pentru continuarea programelor IMPACT în 2012′, a mai spus d-na prof. Lupiș, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente