Acțiune social-filantropică în Protoieria Buhuși, județul Bacău

În Protoieria Buhuși s-a desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, o acțiune social-filantropică ce a avut ca scop ajutorarea bolnavilor de la secția Psihiatrie-cronici a Spitalului orășenesc Buhuși prin oferirea unei mese calde la prânz, timp de douăsprezece zile, în perioada 25 decembrie 2011-8 ianuarie 2012, după cum ne-a precizat părintele Gheorghe Bârjovanu, secretar Protoieria Buhuși.

Secția de Psihiatrie a Spitalului orășenesc din Buhuși este singura din județul Bacău, destinată bolnavilor de acest fel, având 68 de paturi unde sunt internați 60 de pacienți.

Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat din inițiativa și sub îndrumarea Pr. Protopop Vasile Cozma, cu participarea parohilor arondate Protoieriei Buhuși și face parte din proiectul religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic intitulat 2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

,,Acțiunea a fost o reușită, aceasta și prin faptul că bolnavii au fost încredințați că nu sunt singuri, dar și prin faptul că L-am întâlnit pe Dumnezeu în fiecare dintre ei. Poveștile cutremurătoare de viață ale fiecăruia, reprezintă o lecție de viață pentru noi toți. Astfel de acțiuni

vor continua”, a declarat pr. Vasile Cozma – Protopop al Protopopiatului Buhuși.

Comentarii Facebook


Știri recente