Acțiune social-filantropică în parohia Călărași 1

În parohia Călărași 1, Protopopiatul Iași 1, se desfășoară de un an și jumătate o acțiune filantropică pentru 27 de familii. La inițiativa părintelui paroh Ioan Pădurariu, în fiecare zi, 27 de familii nevoiașe primesc câte o pâine, informează „Ziarul Lumina”.

‘Majoritatea oamenilor din parohia noastră au o situație materială precară. Multe familii trăiesc la limita subzistenței și de aceea ne-am gândit să le ajutăm prin oferirea unei pâini. Am început cu 14 beneficiari, iar acum oferim 27 de pâini familiilor sărace’, a spus pr. paroh Ioan Pădurariu.

Persoanele cu o situație materială precară din parohia Călărași 1 primesc, în preajma marilor sărbători de peste an, daruri constând în alimente, fiecare valorând în jur de 100 de lei. Pe lângă alimentele oferite, oamenii sunt chemați în duminici și sărbători să participe la Sfânta Liturghie, în fiecare vineri fiind oficiată Taina Sfântului Maslu.

‘Persoanele care primesc în fiecare zi câte o pâine din partea parohiei noastre sunt foarte bucuroase. Inițial, cei care nu au fost identificați au venit să ceară sprijin. De multe ori, oamenii vin să mulțumească pentru această pâine, mai ales că avem familii numeroase care nu au nici un venit. Având în vedere că avem enoriași care se confruntă cu lipsuri materiale, încercăm să-i ajutăm cu îmbrăcăminte și lemne pentru foc. Ei sunt creștinii noștri și ne doare sufletul pentru situația lor’, a mărturisit pr. paroh Ioan Pădurariu.

Comentarii Facebook


Știri recente