Acțiune social-filantropică de Sfintele Paști la Arhiepiscopia Râmnicului

În preajma Sărbătorilor Învierii Domnului, Arhiepiscopia Râmnicului desfășoară o serie de acțiuni social – filantropice cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Aceste acțiuni constau în pregătirea duhovnicească (spovedire și împărtășire) a unor persoane neajutorate și asistate, bătrânii și copii din centrele speciale precum și împărțirea unor cadouri și ajutoare ce cuprind alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului desfășoară, după cum ne informează arhiram.ro, începând din 10 aprilie 2012, o amplă acțiune socială la sediul organizației aflat în incinta Centrului Eparhial dăruind ajutoare de alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri și jucării la peste 280 de familii defavorizatedin județul Vâlcea.

Acțiunea a fost coordonată de psiholog Maria Popescu, președinta Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe.

Tot în această perioadă sectorul social – filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului va împărții ajutoare și cadouri la centrele de bătrâni și asistați sociali din Vărzaru-Milcoiu, Drăgășani și Lungești – Mamu, urmând ca preoții misionari să meargă la centrele de copii băieți și fete din Rm. Vâlcea pentru spovedirea și împărtășirea acestora și împărțirea de cadouri de Sfintele Paști.

Arhiepiscopia Râmnicului mai deține și o cantină socială unde servesc masa zilnic peste 100 de persoane cu situație materială precară, care cu ocazia Marelui Praznic al Învierii Domnului vor primii cadouri.

Liga Femeilor Creștine Ortodoxe – este o organizație de femei care activează în sectorul neguvernamental din anul 1992, având ca principală misiune implicarea femeilor din municipiul Râmnicu-Vâlcea în viața comunității vâlcene prin două tipuri de activități: a)- caritate (îndreptata spre cei aflați în nevoi); b)- educație moral-creștină.

Inițiativa înființării, pe lângă Episcopia Râmnicului, a unei asociații de femei ce vor milita în spiritul creștin-umanitar, a aparținut Înaltpreasfinției Sale, Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei. Președinte de onoare este IPS Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, iar preoți îndrumători din partea Arhiepiscopiei Râmnicului au fost Pr. Victor Barbu și Pr. Ilie Zacheia, iar în prezent Pr. Emanoil Bărbuț.

În cei 18 ani de activitate, paleta preocupărilor Ligii s-a concretizat într-o multitudine de activități, de la descoperirea, evidențierea, diagnosticarea și evaluarea nevoilor sociale ale unor familii numeroase sau persoane singure până la sprijin material pentru viața de zi cu zi, acordarea de ajutoare medicale pentru intervenții de urgență, informare pe diverse teme, până la organizarea de simpozioane și acțiuni culturale, organizare de pelerinaje la diferite mănăstiri din țară și din străinătate.

Deși este acreditată, de la începutul anului 2007, pentru realizarea a două tipuri de servicii sociale – informare și consiliere (psihologică, juridică, socio-medicală), cea mai mare pondere a serviciilor solicitate o reprezintă ajutoarele materiale și medicale.

Ceea ce s-a schimbat de-a lungul timpului a fost grupul-țintă către care asociația și-a îndreptat atenția. Deși nu este o regulă strictă, în prezent asociația sprijină acele persoane sau familii aflate temporar într-o situație de criză, familii cu foarte mulți copii sau persoane vârstnice singure, dar neinstituționalizate.

Comentarii Facebook


Știri recente