Acțiune social caritabilă a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

În Complexul Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, astăzi, 18 decembrie, Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea a organizat o amplă acțiune social caritabilă dăruind ajutoare constând în alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri și jucării la peste 250 de familii defavorizate din județul Vâlcea. Acțiunea a fost organizată de comitetul de conducere al Asociației în colaborare cu numeroși voluntari, informează arhiram.ro.

În deschidere, un grup de elevi de liceu și de la clasele pregătitoare din cadrul Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, sub coordonarea doamnelor profesoare Violeta Negrea, Lavinia Ionescu și Georgiana Cruceru, au susținut un Concert caritabil, program artistic ce a cuprins colinde și poezii de Crăciun și obiceiuri de Anul Nou. „Inspirate din Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție, colindele ne învăluie în lumină și actualizează evenimentul Nașterii Fiului lui Dumnezeu. Prin vocile minunate ale colindătorilor am transmis gândurile noastre cu nădejdea că toți vom fi mai preocupați să ne manifestăm iubirea față de aproape”, a menționat doamna prof. Violeta Negrea, vicepreședinte Asociație.

Printre cei prezenți la manifestare s-a aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, însoțit de Părintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe colindători și a rostit un cuvânt de învățătură și de mângâiere pentru familiile defavorizate aflate în necazuri și suferință. „În aceste zile, când cu bucurie vestim Nașterea Domnului, să fim cu sufletele luminate, cu dragoste unul față de altul, cu dăruire pentru cei din jurul nostru, ca să simtă și să se bucure de această sfântă sărbătoare și cei care au mai puțin dintre noi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop.

Reprezentantele organizației au adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această acțiune: Arhiepiscopia Râmnicului, Primăria Râmnicului, Inspectoratul Școlar Vâlcea, SC Boromir SA Rm Valcea, SC Scavil SA Rm Vâlcea, și altor societăți și persoane care au contribuit la realizarea acestui proiect. În cuvântul său, doamna președintă Maria Popescu a precizat: „Această acțiune a fost posibilă cu ajutorul neprețuit al Arhiepiscopiei Râmnicului, al Primăriei, al sponsorilor, al preotului îndrumător Emanoil Bărbuț, dar și al membrelor voluntare, doamne care nu precupețesc niciun efort în a aduce un zâmbet pe fețele celor mai puțin avantajați de soartă. Mulțumim Bunului Dumnezeu că și în acest an oamenii cu sufletul mare au înțeles că iubirea față de aproapele înnobilează cu adevărat ființa umană.”

De asemenea, doamna Delia Zamfirescu, vicepreședinte al Ligii Femeilor Creștine-Ortodoxe din Rm.Vâlcea, ne-a mărturisit: „Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului ne oferă prilejul de a fi alături de numeroasele familii aflate în evidența organizației noastre, cărora le-am oferit pachete cu alimente, haine și alte lucruri necesare.”

Liga Femeilor Creștine Ortodoxe – este o organizație de femei care activează în sectorul nonguvernamental din anul 1992, având ca principală misiune implicarea femeilor din municipiul Râmnicu Vâlcea în viața comunității vâlcene prin două tipuri de activități: a)- caritate (îndreptata spre cei aflați în nevoi); b)- educație moral-creștină.

Inițiativa înființării, pe lângă Arhiepiscopia Râmnicului, a unei asociații de femei ce vor milita în spiritul creștin-umanitar, a aparținut IPS Sale, Înaltpreasfințitului Părinte Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei.

În cei 19 ani de activitate, paleta preocupărilor Ligii s-a concretizat într-o multitudine de activități, de la descoperirea, evidențierea, diagnosticarea și evaluarea nevoilor sociale ale unor familii numeroase sau persoane singure până la sprijin material pentru viața de zi cu zi, acordarea de ajutoare medicale pentru intervenții de urgență, informare pe diverse teme, până la organizarea de simpozioane și acțiuni culturale, organizare de pelerinaje la diferite mănăstiri din țară și din străinătate.

Deși este acreditată, de la începutul anului 2007, pentru realizarea a două tipuri de servicii sociale – informare și consiliere (psihologică, juridică, socio-medicală), cea mai mare pondere a serviciilor solicitate o reprezintă ajutoarele materiale și medicale.

Ceea ce s-a schimbat de-a lungul timpului a fost grupul-țintă către care asociația și-a îndreptat atenția. Deși nu este o regulă strictă, în prezent asociația sprijină acele persoane sau familii aflate temporar într-o situație de criză, familii cu foarte mulți copii sau persoane vârstnice singure, dar neinstituționalizate.

Comentarii Facebook


Știri recente